.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.lis.2024 20:22:07

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Audi a5 otomoto
PostNapisane: 01.cze.2017 19:19:15 
Użytkownik

Witam,
Jestem tutaj nowym użytkownikiem, więc wypada się przywitać.
Chciałbym poradzić się w sprawie kupna wymarzonej A5.
Zacznę od początku. Dawno temu miałem stare A3 1.8T quattro z '99, które do dziś bardzo miło wspominam i od którego zaczęła się późniejsza ciągota do marki :D
W między czasie miałem kilka aut innych marek, ale od zawsze marzeniem była A5. Na początku 3drzwiowa, ale z racji zwlekania z zakupem i powiększenia się rodziny :D już w grę wchodzi tylko wersja 5cio dwrzwiowa. I tak się rozglądam od bardzo dawna, żona patrzy na mnie z politowaniem, że "znowu te A5'ki oglądasz" :D
I tak w końcu trafiłem na to ogłoszenie :
https://www.otomoto.pl/oferta/audi-a5-2 ... 3dd6867317
To jest to czego szukałem: białe, skóry, kamerka, manual, quattro
Z jednej storny zawsze starałem się unikać sprowadzanych. Szukałem tych zakupionych w Polsce. Jedenk tutaj mam mieszane odczucia. Z jednej strony strach, bo handlarz, bo człowiek się naczytał/nasłuchał/naoglądał o autach z zachodu klepanych/cofanych itp. Tutaj zarzekają się w ogłoszeniu, że serwisowany w ASO. Po wymianie sprzęgła, dwumasy, rozrządu , klocków przód tył itp - również brzmi kosztownie.
I teraz pytanie.
Na co uważać przy takim zakupie? Co sprawdzać, o co pytać. I podstawowe czy wg Was w ogole ogłoszenie i auto warte uwagi.
Mieszkam rzut beretem od tego miejsca, niestety pracuje na statku i będę w domu za jakieś 2 tyg. Dopiero wtedy się tam wybiorę, tylko chciałbym usłyszeć od Was czy w ogóle warto :)

Pozdrawiam,
Marcin

Tytuł: Re: Audi a5 otomoto
PostNapisane: 01.cze.2017 21:55:26 
Użytkownik

Auto: A4 B7 ASB Q AT
Primo: auto od września 2015 do dzisiaj przejechało 8000km, trochę zastanawiające ale nie niemożliwe :)
Ultimo: przedstawiona FV jest teoretycznie tylko za elementy rozrządu a gdzie reszta wymienionych części...?
Po trzecie primo ultimo: jak na Włoszkę za ładna ale to też nie niemożliwe :)

Jednym zdaniem, jeżeli wracasz do Audi i tego modelu to go kup, bo to wygodne i ładne auto, ale po wcześniejszej dokładnej weryfikacji, w końcu nie wydajesz miesięcznego dochodu z 500+...

Subaru Legacy 2,2 - rozbite

Strefa czasowa: UTC + 1