hej, jezdzilem 3 tdi 245 - i nei wiem do vczego porównujesz, ale mocy nie brakuje
teraz mam kolejną już FL 3,0 218 KM - która juz w serii wystarcza na sprawne poruszanie się
ale jest to kolejna, która od razu po zakupie lądowała na programie --> 340 KM - 720 nM, 4,85 0-100
i naprawdę już niczego nie brakuje..
acha - to już moja kolehna C7 FL - szukam, czasem i po kilka tygodni kupuję , pojeżdzę, sprzedaję, zwykle wśród znajomych
naoglądałem się tych aut setki i spostrzeżenia:
nieumiejętne użytkowanie potrafi spowodować, że już przy przebiegach 100tys km , czyli niby żadnym przebiegu dla 3,0 tdi silniki , napęd, skrzynia są zaplute olejem
zdedydowanie większa szansa na zużycie pojawia się przy mocnienszych wersjach ( 272 KM) - niż w słabszych 218 KM a to ...mchanicznie identyczny silnik, tak samo podant na tuning czipem - 330 - 340 KM tak samo to wychodzi
wiadomo, gdy ktoś lubi depnąć, kupując nowe auto, które na gwarancji nei za bardzo jest jak czipować - bierze wersję mocniejszą
więc szukając słabszej z drugiej ręki, mamy większa szansę, ze jezdzil nią "spokojniejszy" uzytkownik
pzdr