slawekjulek - trafił w sedno postawiłem na audi i tylko takie chcę.
hmm.... no i właśnie w tej mnogości wersji jest mój kłopot, jak cholera przekonać się dokładnie jaki to model nadwozia, typ silnika, itd, itd. VIN nie mówi za wiele
hans - mówisz o czymś czego właśnie szukam tyle że ni cholery nie rozróżniam C4 od innego typu nadwozia. z silnikiem ACK to kłopod , tzn. duża rzadkość głównie przy 2,8 spotykam widlastą 6 175KM czy jakoś tak.
A co do manuala to raczej napewno. Dużo słyszałem że automaty chyba coś z tiptronik są strasznie wrażliwe i najczeście co pada jak właściciel katuje autko to właśnie automat. Czy to prawda?
Mauzer - a czym oprócz wyglądu i rozmiarów różni się a4 od a6 powiedzmy avant przy tym samym silniku. Jedyne co wiem (zresztą z forum), że trochę go spierdzielili w środku - niedopasowane i gorsze materiały i takie tam.
Jednym słowem potrzebuję jak już wiecie audi
Napewno quattro ale cztero drzwiowe więc albo a4 albo a6. A żeby nie był muł to jakiś konkretny silnik - powiedzmy 2,6 lub 2,8 lub inny dynamiczny (nie licząc 4,2 - na to już mnie nie stać
Nie wiem jak się sprawuje 2,2 T lub 2,5TDi i jak to się ma jeżeli kupujesz takie auto napewno z przebiegiem pow. 170 a czasem 200 tyś km. To że trzeba uważać dobrze wiem. W soim życiu mam już 4 auto. Może to niewiele ale jakotakie pojęcie o kupowaniu mam.
Trzeba też zwrócić uwage na element ekonomiczny - zwyczajnie nie stac mnie na wywalenie jednorazowo pow. 25k zł więc szukam czegoś poniżej
Może jakieś przykłady:
KLIK świetnie s4 2,3 turbo - ale jakoś z turbiną boję się kupować, dalej
KLIK o to mi się podoba wszystko na miejscu - szkoda że nie ma tej fajowskiej kierownicy jak tutaj
KLIK
KLIK a tutaj fajowski jasny welurek
szkoda że tylko 150 kucy
zapomniałem zwrócić uwagę jakie tam są skrzynie , to na razie tyle mojego
pozdr.