Witam,
Zaczne od tego ze zapoznalem sie z opcja "szukaj"
ktora to rozwiala czesc moich watpliwosci.
Mowiac uczciwie jestem absolutnym "noobie" jezeli chodzi o aspekt techniczny samochodu. Zawsze wychodzilem z zalozenia, ze ja mam sie znac na Gieldzie Papierow Wartosciowych (bo to moj zawod) a jakis przyjazny miso w ASO na tym jak zrobic moj samochod zeby on dzialal bez zarzutu. Przechodzac na sama jazde to jezdze bardzo agresywnie ciagle sie gdzies spiesze, uwielbiam wymijac trolli w golfach z rurami wydechowymi jak od kukuryznika
Obecnie posiadam 2 samochody. Volvo S80T6 (3.0 Bi-turbo) oraz Audi a4 1.8T 150@227 ktory uzytkuje moja lepsza polowa i ktory ma przepiekny znaczek z tylu z napisem 1.6
Przechodzac do meritum. Pojezdzilem przez miesiac samochodem Audi z dopiskiem Q i sie absolutnie zakochalem we wlasciwosciach jezdnych
. Postanowilem zakupic sobie Audi S8 czyli duzy i wygodny samochod.
Dysponuje budzetem w granicach 80tys. I tu zaczynaja sie pytania:
1. Jak sprawdzic (nie majac o tym bladego pojecia) czy samochod nie byl bity i czy nie mial przekreconego licznika, ew w jakim jest ogolnym stanie ? - jedyne co mi przychodzi do glowy to kazdorazowo udawac sie do ASO i sprawdzac poziom lakieru i ogolnie samochodu.
2. Swoje male biedne A4 kazdorazowo oddaje na przeglad do Wajdemajera (Powsin), czy jest jakis tanszy ale rownie "dobry" zamiennik na terenie Warszawy - Rejon Powsin Wilanow Mokotow. (edit: znalazlem ciekawy watek na forum !! )
3. Na allegro znalazlem takie o to samochody :
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=125971865
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1422048
Jak widac pierwszy jest model 2001 (wiec chyba po liftingu) drugi zas nie... czy 6 letnie auto moze miec tylko 150 tys przebiegu ??
4. Czym jeszcze powinienem sie kierowac przy zakupie takiego samochodu ?
Pozdrawiam
Moon
ps. Zgory dziekuje za komentarze.
ps1 Prosze sie nie zloscic jezeli gdzies przez przypadek przeoczylem jakis wazny post w opcji "szukaj" - zazwyczaj mam czas na przegladanie forum miedzy 1.00-4.00 w nocy