Janek512 napisał(a):
lukas2542 napisał(a):
witam, mam zamiar kupic sobie takie audi
http://otomoto.pl/audi-a6-avant-chrome- ... 43310.html . Potrzebne mi są wasze opinie głównia na temat tego silnika. Czy nie ma tam jakis wad ukrytych czy sie nie psuje za bardzo i czy warto wogle się pakować w taki motor. Auto na zdjęciach wydaje się ok wszystko mniejwięcej do siebie pasuje chyba ze widzicie coś więcej odemnie. z gory dzięx za wszelkie info
Tak się składa, że akurat ostatnio jeżdżę autem z tym silnikiem. Kultura pracy super, ale trochę to spali. Przy dynamicznej jeździe w trasie spali 12-13 litrów, przy spokojnej jeździe udało mi się zejść do około 10L/100. O niezawodności za wiele nie napiszę, ale z tego co już pisało wiele osób na forum silnik jest trwały.
Ten egzemplarz który pokazałeś ma skóry już jakieś takie pomarszczone. Brzydko to wygląda
Jeżdżę prawie identycznym autkiem bo w automacie od 5 lat. Więc tak jak wyżej kolega napisał, kultura pracy super, troszkę spali, na trasie pali od 9-12 litrów w mieście okolice 14litrów. Jeśli chodzi o niezawodność, to patrząc na jego historię z ASO i na te wspólne nasze 5lat, tam nic się nie psuje, nic przy nim nie robią, nie ma najmniejsze potrzeby. Pomijając standardowe filtry, płyny i kable wysokiego napięcia co mnie raz spotkało. Więc silnik jest na pewno trwały, nie powiedziałbym że go szczególnie oszczędzamy, jak wsiada brat to dostaje po dupie jak subaru, kręci i kręci. Mocy nawet nawet przy tej masie daje sobie spokojnie radę. U mnie jest skrzynia multitronic która swoje warzy, osiągi okolice 10~11s, przy manualu na pewno zejdzie się do okolic 9s. Dźwięk super, ryczy jak trzeba wrażenie robi

Jest elastyczny, ma potencjał, bo na multitronicku generalnie potrafię przez całą polske przejechać, nawet szybkim tempem nie wychodząc pona 3,5tys genialna skrzynia i pasuje do tego motoru
ps. odradzam tą skrzynie według tego co piszą na forum, w moim przypadku leci lada dzień do poznania na regeneracje... ja jestem na + dla niej w przypadku mojego ojca który manualem to nie chce już jeździć :peace:
Jak masz pyt. to pytaj nie wiem co więcej by cię interesowało
edit:
co do zestawu grającego jeśli miałbyś ten sam, to co nową osobę przewiozę to się pyta gdzie mam ten pieprz*** subwoofer

Standardowe audio daję radę jakby gdzieś tam był ten subwoofer