Witam, Topick ma swoje lata nie bede robil nowego, chce nawiazac do tematu, ktory slusznie poruszyl jeden z Klubowiczów, ze mozesz trafic na kupe zlomu, bedac nie uwaznym.
Sprowadzilem All'a quattro 2.5 TD
I indywidualne zamowienie 1-szego wlasciciela na 150kW, Co potwierdza tzw "brif" manual skrzynia-6
Opisze jak ja sprawdzilem doszukalem sie pewnego autka, dla innych moze da to jakies wytyczne, ktore przybliza jak robic zeby "nie uwalić"
Autko, sprawdzałem u znajomego w stacjii Szewczyk i Sobkol Warszawa, pełny wydruk historii serwisu w Niemczech, pisze to ponieważ warto nawet wydać pare złotych i sprawdzić auto kalkulując przebieg i oceniąjąc tzw interwencje serwisowe, mamy wszystko czarno na bialym kiedy ile co, prosze się nie sugerowac tym, ze interwencja jest brana pod uwagę w kazdym detalu, żarówka filtry ect, na 188 tyś przebiegu wyszło mi w kalkulacji, ze auto bylo 25 razy na interwencji ogólnej, komputer pokazal 54 interwencje, ale to ogolny wzglad od 2003r. co bylo wklepane w komputer, wiadome wydruk jest dwu metrowy, ale to przeglądy pokonując sred. 45 tys km. rocznie autko bylo 2 razy ponad przeglady na interwencji. Daje to bliższe przyblizenie awaryjnosci auta jak podjechanie z "fachowcem" zeby rzucil okiem, badz tradycyjne zbadanie grubosci lakieru ect w stacjii Audi za 200-300 setki pln.
Komputery serwisów sa ogolno dostepne UE
Powodzenia ! Dobrego zakupu.