.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 30.kwi.2025 23:13:09

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 01.cze.2008 20:46:59 
Użytkownik

Piotruś napisał(a):
Stamlej napisał(a):
Ale miechy 3ej generacji dopiero w modelu '04.

3 generacja miechów - jak najbardziej - pojawiła sie już w roku 2003 (kalendarzowo), niewiele później od wprowadzenia rocznika modelowego 2004.
Z tego co pamiętam na tą chwilę - wszystkie Allroady WYPRODUKOWANE (a nie tylko zarejestrowane !!!) po 08/2003 - posiadają już miechy 3-ciej generacji.

Piotruś,
czy można "na oko" sprawdzić wersję miechów, pytam bo mam modelowo '04, produkcja lipiec.
Pzdr
MisiuD

Tytuł:
PostNapisane: 01.cze.2008 21:04:17 
Klubowicz

MisiuD napisał(a):
Piotruś,
czy można "na oko" sprawdzić wersję miechów, pytam bo mam modelowo '04, produkcja lipiec.
Pzdr
MisiuD

Zadanie jest praktycznie niewykonalne, ze względu na brak jakichkolwiek cech umożliwiających porównanie czy np. wytłoczonego numeru katalogowego ... .

Nie ma żadnego problemu z odróżnieniem generacji 1-szej ("szmacianej") od 2-giej ("gumowej") ale 3-cia generacja wygląda w zasadzie identycznie jak 2-ga ... .
Minimalnie (ale naprawdę minimalnie) inna jest ta "grawerowana siateczka" na całej powierzchni miechów ale czasem wydaje mi się, że to tylko złudzenie / autosugestia ... .

Szkoda, bo kiedyś miałem lepiej utrwaloną w pamięci "dokładną" datę "modelowej zmiany miechów" ale z upływem czasu .... zapomniałem :/ .

:peace:

Tytuł:
PostNapisane: 01.cze.2008 21:41:55 
Użytkownik

Piotruś napisał(a):
3 generacja miechów - jak najbardziej - pojawiła sie już w roku 2003 (kalendarzowo), niewiele później od wprowadzenia rocznika modelowego 2004.
Z tego co pamiętam na tą chwilę - wszystkie Allroady WYPRODUKOWANE (a nie tylko zarejestrowane !!!) po 08/2003 - posiadają już miechy 3-ciej generacji.

Chodziło mi właśnie o rocznik modelowy '04 - niejasno się wyraxiłem... :):

pozdr

Tytuł:
PostNapisane: 02.cze.2008 10:14:49 
Użytkownik

Auto: Toyota 3ZR-FAE
Czyli reasumujac III gen. mieszków weszła wraz z silnikiem BAU 8/2003 :)
z tego wynika, kalendarzowo (datowo)

chociaz czesto dealer sprzedaje np 03, a na szybkach jest 02' spodkaliscie sie z tym?

ja tak pierwszy rzut delfina paska wzialem z salonu 1.8T byl z 97' a na szybkach mial 96' :):

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1