Witam. b4 czy A4. to bardzo proste. Jeżeli stać cię na A4 /koszty zawieszenia są na pewno dużo wyższe, pozostałe koszty porównywalne z b4/ to nie ma nad czym się zastanawiać. Ktoś kto mówi, że a4 to jakiś tam lifting b4 grubo się myli. To jest zupełnie inne auto. A4 ma zupełnie inne zawieszenie co ma wpływ na komfort i bezpieczeństwo jazdy, wnętrze to też zupełnie inne światy. Srodek B4 pamięta lata 80-te, jest solidne ale trąci już myszką. Podobnie przedstawia się sprawa silników, poza silnikiem 1,9 TDI 90KM. Ten był montowany w obu wspomnianych modelach. Jeżeli już zdecydujesz się na A4 to odradzam silnik 1,6 /chyba że nie zależy ci na osiągach/ i 1,8 bardziej dynamiczny ale dosyć głośny. Ja na twoim miejscu poszukałbym nie zajeżdżonego 1,9 TDI ale 110KM. Ten motor daje przyjemność z jazdy przy bardzo rozsądnych kosztach paliwa. To jest oczywiście mój pogląd na interesujący cię temat, ale poparty jest doświadczeniem. Miałem B4 1,9 TDI /90KM/ i A4 1,8 /125 KM/. Wybór oczywiście zależy do ciebie. Warto jest poczytać wszystkie opinie, aby wybór świadomy i może łatwiejszy.
Pozdrawiam
![n :peace:](./images/smilies/023.gif)