.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 20.lut.2025 12:53:58

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 97 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Chce kupić audi A4 B5
PostNapisane: 20.sty.2013 23:28:53 
Użytkownik

Auto: Audi A4 B5 AVANT
ta jasna to taka typowa seria. normalny . druga fajna tylko ten agrogrill szpeci no i te szyby tylko z tylu biednie wygladaja. ta druga chyba bardziej wymaga dokladnego przejrzenia czy nie jest za mocno poskladana;) wiadomo, z samych zdjec auta sie nie kupi

PostNapisane: 21.sty.2013 11:27:31 
Użytkownik

Nie chcę zakładać nowego tematu, więc dopiszę się tutaj:

Co sądzicie o poniższym egzemplarzu, pomijając kiepskie "dodatki", które mam nadzieję, można dość łatwo zdemontować. Może jest ktoś z okolicy, kto mógłby obejrzeć:

http://tablica.pl/oferta/auda-a4turbo-q ... 8f07d;r:;s:

PostNapisane: 21.sty.2013 14:45:52 
Użytkownik

flin napisał(a):
ta jasna to taka typowa seria. normalny . druga fajna tylko ten agrogrill szpeci no i te szyby tylko z tylu biednie wygladaja. ta druga chyba bardziej wymaga dokladnego przejrzenia czy nie jest za mocno poskladana;) wiadomo, z samych zdjec auta sie nie kupi

ale, że o co chodzi ze seria?? to chyba lepiej nie seria według mnie. ta czarna też mi sie podoba ale wydaje sie mi że była w posiadaniu jakiegos pseudo tunera i może byc w gorszym stanie. choc niby wszystko wymienione to nie wiem. do obydwu mam koło 300km wiec dlatego zastanawiam sie. bo jak pojade chciałbym juz kupić.

PostNapisane: 21.sty.2013 17:33:15 
Użytkownik

Nie no jak najbardziej zgadzam sie, tyle tylko ze jak zauwazyles to raczej psudo tuner i pewnie bardziej wymagalaby wnikliwego oka ;) ALE napewno nie jest to taki spec z need for speeda jak kolega wiscoo ;) Twoj link jak dla mnie to hicior ;) i a la carbon i podswietlenie :)

PostNapisane: 21.sty.2013 19:05:54 
Użytkownik

no właśnie. ale jedna od 2 dzieli 150km wiec trochu dużo i musze sie zdecydowac po ktora jechac. wiesz nie mam auta i sam nie jade a nikomu sie nie chce tyle czasu za autem jezdzic:(. ta czarna podoba mi sie bardziej ze wzgledu na wyposażenie. i pojechałbym po nia gdyby było pewne co do tego ze to wszystko było wymieniane jak napisano ale czy turbina nie była zbyt wczesnie wymieniana?? moze ja ktos zajechał? a co do wiscooo to zauważyłem ze ta jego to tak troche wiocha pachnie ale nie chciałem wypowiadac sie bo jestem poczatkujący:)

PostNapisane: 21.sty.2013 22:15:01 
Moderator

Auto: A6 C5 AVF
arekb6 napisał(a):
no właśnie. ale jedna od 2 dzieli 150km wiec trochu dużo i musze sie zdecydowac po ktora jechac. wiesz nie mam auta i sam nie jade a nikomu sie nie chce tyle czasu za autem jezdzic:(. ta czarna podoba mi sie bardziej ze wzgledu na wyposażenie. i pojechałbym po nia gdyby było pewne co do tego ze to wszystko było wymieniane jak napisano ale czy turbina nie była zbyt wczesnie wymieniana?? moze ja ktos zajechał? a co do wiscooo to zauważyłem ze ta jego to tak troche wiocha pachnie ale nie chciałem wypowiadac sie bo jestem poczatkujący:)

Kolego, to auto z pod Torunia mógłbym Ci obejrzeć, ale dopiero w przyszłym tygodniu bo teraz jestem uziemiony. Ze zdjęć widzę że miało małą przygodę w prawy dolny zderzak i osłona silnika wisi. Może to nic takiego, bo auto ładnie się prezentuje, ale trzeba sprawdzić czy to tylko lekkie puknięcie czy coś więcej. Ta czarna całkiem fajna, tylko ten grill psuje efekt. Na przebiegi nie patrz kolego, bo one mają pewnie 2x tyle.

Audi A6 AVF + blast by Spanky :)
BMW 5 GT 3.0 N57
--------------------------------------
1.03 CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM!!

PostNapisane: 22.sty.2013 10:12:53 
Użytkownik

No niestety, postaw komus najwyzej dobra flaszke i popros zeby z Toba pojezdzil, nie da sie kupic samochodu tak zeby ze zdjec podjac dobry wybor. Najlepsza opcja kupic gdzies w Twojej miejscowosci ;)

PostNapisane: 22.sty.2013 15:05:13 
Użytkownik

Zarathustra napisał(a):
arekb6 napisał(a):

Kolego, to auto z pod Torunia mógłbym Ci obejrzeć, ale dopiero w przyszłym tygodniu bo teraz jestem uziemiony. Ze zdjęć widzę że miało małą przygodę w prawy dolny zderzak i osłona silnika wisi. Może to nic takiego, bo auto ładnie się prezentuje, ale trzeba sprawdzić czy to tylko lekkie puknięcie czy coś więcej. Ta czarna całkiem fajna, tylko ten grill psuje efekt. Na przebiegi nie patrz kolego, bo one mają pewnie 2x tyle.

Byłbym Ci bardzo wdzięczny gbys ja sprawdził dla mnie. o ile jeszcze bedzie stała. bo to troche czasu do przyszlego tygodnia. ja bym pojechał sobie do piły i zobaczył ta czarna. gdyby byla nie taka cacy jak napisane a złota okazałaby sie ok to brałbym złota. a ten grill to nie taka tragedia znowu choc wolałbym ori. w tej złotej napisane jest nawet, że możliwy transport do klienta :D

flin napisał(a):
No niestety, postaw komus najwyzej dobra flaszke i popros zeby z Toba pojezdzil, nie da sie kupic samochodu tak zeby ze zdjec podjac dobry wybor. Najlepsza opcja kupic gdzies w Twojej miejscowosci ;)

tak gdyby to było takie proste. łacznie po te dwie musiałbym zrobic 1200km lub jeżeli udałoby sie w jeden dzien to załatwic to ok 700km. I nikt nie chce sie na to pisać. a co do tego to u mnie nie ma nic bo gdyby było to nie szukalbym tak daleko przeciez. w mojej okolicy znalazłem passata oto takiego http://otomoto.pl/volkswagen-passat-C27398291.html

PostNapisane: 22.sty.2013 17:43:22 
zdecydowanie pasek podoba mi się najbardziej spośród dotychczasowych propozycji... jeśli pasuje Ci sedan i jasne wnętrze to jedź obejrzeć skoro nie masz daleko. Jeżeli faktycznie gość ma tyle rzeczy porobionych i nic innego nie kuleje to auto chyba bez wkładu (jeśli skrzynia dobrze zrobiona to spokój na lata).
Czas się ruszyć z przed ekranu nic nie kupisz:)

PostNapisane: 22.sty.2013 18:17:15 
Użytkownik

tomeksopot napisał(a):
zdecydowanie pasek podoba mi się najbardziej spośród dotychczasowych propozycji... jeśli pasuje Ci sedan i jasne wnętrze to jedź obejrzeć skoro nie masz daleko. Jeżeli faktycznie gość ma tyle rzeczy porobionych i nic innego nie kuleje to auto chyba bez wkładu (jeśli skrzynia dobrze zrobiona to spokój na lata).
Czas się ruszyć z przed ekranu nic nie kupisz:)

pasek?? ale dalczego najbardziej mógłbys uzasadnic. a co do sedana to odpowiada mi jak najbardziej. no własnie jesli faktycznie. ale nie wiem czy bac sie gazu w tym silniku, i czy nie powinienem sie bac tego silnika. bo trudno pozniej bedzie sie go pozbyc poniewaz coraz mniej osob kupuje samochody o pojemnosci wiekszej niz2l. i wedlug danych na autocentrum passat 2.8 syncro z automatem strasznie dlugo buja sie do 100

PostNapisane: 22.sty.2013 19:06:58 
przede wszystkim jest większy od B5 i jakoś tak bardziej mi leży niż B5,ale to tylko moje zdanie. Co do gazu i samego motoru to niech się tu spece wypowiadają ja jeżdżę dieslami;) ale ten motor chyba należy do dość dobrych i dobrze tolerujących gaz. Co do późniejszej odsprzedaży to to jest wypadkowa stanu i ceny auta zawsze ktoś szuka auta dla siebie i jeden weźmie 1,6, a drugi 2,8 tyle. Co do szybkości to nigdy w takim zestawie nie jeździłem,ale nie sądzę żeby zamulał.

no i co ważne jeszcze,albo i może najważniejsze to jest syncro czyli quattro w volkswagenie:)

PostNapisane: 22.sty.2013 19:19:11 
Użytkownik

tomeksopot napisał(a):
no i co ważne jeszcze,albo i może najważniejsze to jest syncro czyli quattro w volkswagenie:)

no własnie. i według danych internetowych to do 100przyspiesza w 11s trochu duzo. wiec nie chcialbym zeby mnie jakies tdi seryjne wzielo czy jakis fiat albo ford z 1.6 pod maska bo siara :D no chciałbym zeby ktos cos pisał ale widze ze nie ma chetnych do pomocy:( ale ciezko sie pozbyc takiego silnika podejrzewam choc kusi mnie takie v6
a np taka audi ?? http://otomoto.pl/audi-a4-lift-1-8-turb ... 98529.html

PostNapisane: 22.sty.2013 19:33:05 
Użytkownik

arekb6 napisał(a):
i według danych internetowych to do 100przyspiesza w 11s trochu duzo. wiec nie chcialbym zeby mnie jakies tdi seryjne wzielo czy jakis fiat albo ford z 1.6 pod maska bo siara :D

Wybacz, ale czerpanie wiedzy z takich portali zaprowadzi Cię raczej do nikąd :peace:
Wg danych fabrycznych, Passat B5 2.8 syncro przyspiesza 0-100 km/h w 7.8 sek. Jak dla mnie nie najgorzej więc pisanie że "zamula" to raczej pomyłka :diabel:

PostNapisane: 22.sty.2013 19:37:17 
Użytkownik

martab99 napisał(a):
arekb6 napisał(a):
i według danych internetowych to do 100przyspiesza w 11s trochu duzo. wiec nie chcialbym zeby mnie jakies tdi seryjne wzielo czy jakis fiat albo ford z 1.6 pod maska bo siara :D

Wybacz, ale czerpanie wiedzy z takich portali zaprowadzi Cię raczej do nikąd :peace:
Wg danych fabrycznych, Passat B5 2.8 syncro przyspiesza 0-100 km/h w 7.8 sek. Jak dla mnie nie najgorzej więc pisanie że "zamula" to raczej pomyłka :diabel:

7.8 z automatem?? no ja myslalem ze tam podaja dane fabryczne wlasnie. 8 sek to juz dobrze a nawet bardzo dobrze.

PostNapisane: 24.sty.2013 08:07:04 
Użytkownik

Auto: 80b4
Ta A4 z USA to ciekawa propozycja, wg mnie dużo ładniejsze auto niż ten passat.
No i duzo latwiej bedzie je potem sprzedac, bo ma silnik 1.8 a nie 2.8.
Audi z silnikiem 2.8 jeszcze jakos jest sprzedawalne, passata z tym silnikiem sprzedac bardzo trudno - nie ten target.

Ja bym odpuscił wszelkie passaty i skupił sie na A4.

PostNapisane: 24.sty.2013 14:59:01 
Użytkownik

no i wlasnie tak chce zrobic skupic sie na a4 ale wybor padł na te 2 i nie wiem ktora wybrac.
1. http://otomoto.pl/audi-a4-1-8-t-automat ... 09789.html
2. http://otomoto.pl/audi-a4-1-8-turbo-z-s ... 95114.html
nie mam mozliwosci jechac ogladac 2 wiec chyba skupie sie nad ta czarna

a co do tej z usa to praktycznie to co złota wyposażenie to samo. procz skory ktora ma ta z usa. ale za skora nie przepadam chyba ze fotele sa grzane lub wentylowane bo inaczej to porażka taka skóra

PostNapisane: 24.sty.2013 15:34:25 
Użytkownik

Auto: A6 C4 AHU & ABC
Oglądaj czarną, przynajmniej zdjęcia z zimy, a nie tak jak ta złota, przez tyle czasu nikt jej nie porwał? Może coś z nią nie teges.

PostNapisane: 24.sty.2013 16:40:17 
Użytkownik

no włqasnie to mnie tez troche zdziwiło dlaczego tak stare zdjecia ale nie ważne. Mówisz, żeby po czarna jechąc?? to nawet troszke blizej bede mial do piły bo okolo 220km. wiec zobaczymy moze jutro zadzwonie skoro stawiacie na czarna.

PostNapisane: 24.sty.2013 17:41:33 
Moderator

Auto: A6 C5 AVF
arekb6 napisał(a):
no włqasnie to mnie tez troche zdziwiło dlaczego tak stare zdjecia ale nie ważne. Mówisz, żeby po czarna jechąc?? to nawet troszke blizej bede mial do piły bo okolo 220km. wiec zobaczymy moze jutro zadzwonie skoro stawiacie na czarna.

Mi w zasadzie ta czarna też się bardziej widzi. Przyjrzałem się jeszcze raz tej złotej i nie podoba mi się przód, śmierdzi dzwonem, ale jak chcesz to podjade ją looknąć.
Panowie, ile na mierniku powinno wskazać grubości lakieru aby stwierdzić że nie malowane/nie szpachlowane ?

Audi A6 AVF + blast by Spanky :)
BMW 5 GT 3.0 N57
--------------------------------------
1.03 CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM!!

PostNapisane: 24.sty.2013 17:48:25 
Użytkownik

Auto: Audi Cabrio 2,8 '94r.
miedzy 90 - 130 mikro metra - we wnekach dzrwi może być ponizej 90, ok 65-80 - są tez takie perłowe lakiery które pokazą równiez ok 150-160 ale ich mało jest
jeszcze wszytko zalezy jaki masz czujnik jak taki za 300 zł to mozesz sobie darować mierzenie jedyne co zmierzych to gruboś brudu - jak pracowałem w ASO opla mieliśmy czyjnik za 2500zł i porównywałem z tymi tanimi i wyniki były ciekawe - zawsze było śmiesznie - czesto to co było niemalowane wg czujnika było i na odwrót :peace:

Audi A4 B5 2,5TDI Avant model S4 S-line-było
Audi 80 B4 1,9 TDI 1Z Avant wirus by Digtronik - było :/
"moja Audica budzi emocje niczym dobra szpryca"

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 97 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1