.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.lis.2024 00:42:28

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Zakup A4 B8 - Jak jest to jest z tymi tdi?
PostNapisane: 25.kwi.2013 10:36:05 
Użytkownik

witam wszystkich na tym forum , jestem tu nowicjuszem i noszę się z zamiarem kupna a4 b8 tdi , przeczytałem już kilka opinii i muszę przyznać ze jestem w większej rozterce niż byłem przed ich przeczytaniem , ogólnie przyjęło się ze tdi to najgorsze zło , szczerze mówiąc ciężko jest mi uwierzyć ze audi pozwoliłoby sobie na produkcję masową jakiegoś totalnego bubla , i jeśli faktycznie jest tak że te auta się psują to może przez ich niewłaściwe użytkowanie , z tego co widziałem w ogłoszeniach na niemieckich stronach- handlarze zamieszczają zdjęcia z książki serwisowej z której można wyczytać iż olej był wymieniany co 30 000 - 40 000.Jeśli chodzi o diesla to miałem jednego alfa 156 1,9tdi miło tego auta nie wspominam ale jeśli chodzi o silnik to złego słowa powiedzieć nie mogę tylko że olej to ja wymieniałem co max 15000!!.
reasumując :P

Jak to jest z tymi tdi ?? czy da się kupić porządne audi b8 za ~12000 euro , czy jest tak że to faktycznie szmelc i lepiej sobie odpuścić?

pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc (opinie)!!

Ps.Błędy poprawione:)

Ostatnio edytowano 25.kwi.2013 11:02:08 przez djmaqs, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł: Re: Zakup A4 B8 - Jak jest to jest z tymi tdi?
PostNapisane: 25.kwi.2013 20:36:23 
Użytkownik

wydaje mi się, że golasa z początku produkcji z przebiegiem ok 200kkm kupisz do 12k euro. ja mam 2.0TDI 170PS, jestem bardzo zadowolony. przeglądy longlife sobie od razu odpuść i rób co 15kkm. Niemieckie ASO i Polskie strasznie lubią robić LL.. ja w moim zawsze mówię, że mają robić przegląd na 15 tys.

Strefa czasowa: UTC + 1