Witam wszystkich
Obecnie posiadam Megankę Sedan 2.0 z 2007r, jeździłem też sporo Laguną II 1.9dci 2001r więc mam porównanie jeśli chodzi o niższą klasę średnią, oraz o klasę średnią, rocznie pokonuję około 15tyś km więc mało.
Teraz zastanawiam się czy A4 klasa średnia, lub A6 klasa wyższa rocznik tych samochodów 2010r. i z nie większym przebiegiem jak 150tyś.
Nigdy nie jeździłem samochodem klasy wyższej więc nie mam pojęcia czy są jakeś różnice jeśli chodzi o komfort, wyciszenie itd.
Więc do was kieruję pytanie czy jest jakakolwiek różnica między tymi samochodami, oprócz troszkę innego wyglądu, oraz wymiarów? Drugie pytanie mianowicie A4 B8 jest produkowana od 2008r. a A6 C6 od 2004r. więc dzieli je 4 lata więc może lepiej postawić na młodsze technologicznie? No i jak wygląda sprawa co do awaryjności tych modeli?
Co do jednostki napędowej to zastanawiam się nad 3 typami, 2.0 TFSI, 2.0 TDI, 3.0 TDI (to te mocniejsze jednostki, nie wykluczone że będę je czipował) lubię jak samochód ma moc więc to ważna rzecz dla mnie, ale temat silników to pytanie drugorzędne ponieważ na forum jest mnóstwo opinii na ten temat a mi chodzi głównie o informacje które podałem wyżej.
|