Witam wszystkich
Jest do kupienia A6 C5 2002 2,7t tip z USA.
Cena atrakcyjna, auto od małżeństwa, które przyjechało (przypłynęło) nim do Polski. Nie od handlarza.
Samo auto sprawdzić np w ASO to nie problem, ale silnik wolałbym przetestować u kumatego mechnika. Możecie polecić takiego w Gdańsku/Trójmieście? Kogoś z dobrym kompem i doświadczeniem
Inna sprawa to różnice między EU a USA. Co się udało to poczytałem, na A6klubie albo tutaj.
Podstawowe różnice to lampy oczywiście, blendy itp. Licznik i radio mi nie przeszkadzają.
Tylko czy są różnice konstrukcyjne? Np brak chłodzenia oleju skrzyni (jak w Outlanderze USA), słabsze hamulce, bardziej miękkie zawieszenie itp Oraz jaki to ma wpływ na dostępność oraz ceny części? Po przeczytaniu wątków nie znalazłem takich różnic (tzn że ich nie ma?)
Znalazłem informacje, że wersje USA mają pochłaniacz oparów w bagażniku co utrudnia montaż LPG (a taki byłby planowany). To prawda? Jak sobie z tym poradzić?
Auto ma dobrą cenę, stąd moje zainteresowanie nim. Bo nawet w przypadku pewnych braków jest zapas na dopieszczenie auta.
Tak jak pisałem. Co mogłem, doczytałem (pewnie nie wszystko ale sporo).
Pozdrawiam
Marcin