.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lis.2024 20:32:46

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Prośba o pomoc!!
PostNapisane: 28.lis.2013 15:17:01 
Użytkownik

Witam wszystkich forumowiczów.
Panowie potrzebuje rady/opinii. Decyzja zapadła i wiem, że chce Audi a6, 2.7 TDI kombi quatrro. Kombi, bo rodzinka będzie większa :D.
Akurat jedna A6 sprowadzona została do komisu 800m od mojego domu :D. Jeździłem nią wczoraj i powiem, że auto jest boskie. To prowadzenie, ten dźwięk V6, ilość miejsca.
No ale...
Podaję link do strony - uprzedzam - nie jest to żadna forma reklamy!!!
http://otomoto.pl/audi-a6-2-7-tdi-quatt ... 80112.html
Więc tak. Zaniepokoiło mnie - wytarte przyciski na konsoli (przebieg niby 220 000, ponoć potwierdzony), po odpaleniu silnika nie zaświecił się wyświetlacz między zegarami. Jeździłem z 30min i się nie zaświecił. Data była ustawiona na 2005r. Sprzedający mówi, że przebieg można sprawdzić w dowolnym ASO VW. Proszę o informację, czy takie auto omijać?? W sumie mam dwa do wyboru i drugie ma przebieg 270000, ale nie ma nic wytarte http://allegro.pl/audi-a6-c6-2-7tdi-qua ... 57333.html
Bardziej wypasiona jest ta pierwsza, ale znowu ta druga lepiej mi się widzi. Proszę o rady/opinie itp.
Pozdrawiam serdecznie

Tytuł: Re: Prośba o pomoc!!
PostNapisane: 28.lis.2013 19:46:48 
Pamiętaj przebiegiem nie jeździsz tylko stanem auta!! Jeżeli drugie lepiej Ci wygląda to nie sugeruj się większym stanem licznika (nie mylić z przebiegiem) sprawdzaj i jak wszystko gra bierz i tyle...FIS powinien się zapalić tak mi się wydaje...jest pewnie opcja,żeby go wyłączyć,ale po ponownym odpaleniu powinien wrócić, no i data może świadczyć o kombinacji,ale tez nie musi. No i kto do takiego auta zakłada opony firmy maxis???

Tytuł: Re: Prośba o pomoc!!
PostNapisane: 28.lis.2013 21:48:35 
Użytkownik

Stan nie równa się przebiegowi jak i przebieg nie równa się stanowi :) takie tam wymyślenie :)
Ta druga, co podałem jakoś bardziej mi odpowiada, ponieważ:ma wyższy przebieg, co jest raczej prawdziwe; osoba prywatna - auto ciągle jeździ; co prawda mniejsze wyposażenie (nie wiem dokładnie jakie są wersje w Audi, bo w domu mamy same VW - ojciec Tiguan salon, mój młody passat B6 formotion - salon, ja B5FL podkręcony, ale z salonu :D)
Dla mnie najważniejsze - Audi, kombi, 4X4, ksenon/biksenon, reszta mniej ważna. co będzie to będzie.
Wszedłem na stronę Mobile.eu i szukając takiego auta, A6 np. przy przebiegu 300tyś - nie mają powycieranych przycisków na konsoli czy innych śladów zużycia, dlatego ta pierwsza mniej mi się widzi. Jakoś po pierwszej jeździe się zraziłem - te przyciski wytarte jakby miała z 400 000km, wyświetlacz nie działający i data inna. Być może da się go wyłączyć, ale nie wiem. Może ktoś akumulator wymieniał i się zresetowało. Też nie wiem =)
Pojadę zobaczyć tą drugą, ale czuję, że to TA :D

Strefa czasowa: UTC + 1