.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.lis.2024 08:58:41

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Audi 100 C3 - prośba o sprawdzenie i opinie
PostNapisane: 21.gru.2013 21:46:17 
Użytkownik

Siemka,
Od jakiegos czasu szukam pierwszego auta tak do 2000zl i niedawno znalazlem 100 c3 -> http://tablica.pl/oferta/audi-100-diese ... 6913b4630d . Jako, ze jestem mlody, najbardziej mi zalezy na przyzwoitym spalaniu, bezawaryjnosci, a jak juz to w miare prostych naprawach, zeby samemu sie tez czegos nauczyc;) Byłbym wdzieczny za ogolna ocene, opinie odnosnie tych aut, jakies porady na co zwracac uwage przy ogledzinach, jesli by juz do nich doszlo. Zastanawia mnie jak z ubezpieczeniem na taka pojemnosc, czy dalo by rade cos pokombinowac na współwlasciciela, czy na klasyka, zeby te koszta mnie nie zjadly? Pozdro! :mikolaj:

Tytuł: Re: Audi 100 C3 - prośba o sprawdzenie i opinie
PostNapisane: 21.gru.2013 22:31:39 
Użytkownik

Auto: c3,c4,c5,c5
ogólnie takim pozytywnym plusem jest to że prawie wszystko w nim sam zrobisz , Palić to może nie pali za wiele ale pamietaj że to silnik starej generacji wiec za dużo mocy to to nie ma , jest także dośc głośny , i w zime może czasami trzeba go troche pokręcić ... Ogólnie ze zdjęcia trudno cos powiedzieć ale swoją drogą co tu oczekiwac za taką kase , w sumie da się jeździc , miałem kiedyś takiego tyle że w wersji avant Bardzo mile wspominam ten samochód

PostNapisane: 21.gru.2013 23:07:25 
Użytkownik

Co do tego egzemplarza to nie odpowiem Ci nic. Co do silnika to bardzo udana konstrukcja, nie pali dużo, toleruje wszystko łącznie z opałem i rzepakiem. Przy usunięciu ostatniego tłumika bardzo miłe doznania akustyczne. Silnik ma mało koni ale to są te prawdziwe konie i jeździ na prawdę rozsądnie, w cyklu miejskim nie będziesz miał kompleksów :peace:

P.S. poszukaj moich starych postów. Miałem wszystkie 3 rodzaje tych silników i opisywałem gdzieś to. Powodzenia...

PostNapisane: 22.gru.2013 13:04:29 
Użytkownik

Ok, dzieki wielkie za odpowiedzi :D Przemysle jeszcze to ogloszenie, bo nie wiem czy bym sie wyrobil z oplatami itd. Wiadomo kupic auto to jedno, ale utrzymac to drugie. Wesołych! :mikolaj:

Strefa czasowa: UTC + 1