Novac napisał(a):
Witam.
Chciałbym zaciągnąć u Was porady na temat tego auta. Przymierzam się do zakupu i nie wiem za bardzo na co zwrócić uwagę.
Interesuje mnie silnik 3.0 TDI
Jeśli 3.0 to tylko ten mocniejszy silnik 240KM i nowsze.
Cytuj:
Auto które teraz oglądam nie ma zawieszenia pneumatycznego. Nie wiem czy to plus czy minus. Jakie są koszty napraw jednego i drugiego.
Na co zwrócić uwagę przy zakupie (co może stukać, co może pukać?)
Dobry czujnik grubości lakieru wziąć (ALU!) i pomierzyć.
Zawieszenie standard jest na plus jeśli chodzi o koszty. w znajomym q7 już 2x w ciągu 3 lat był kompresor zawiechy wymieniany.
Cytuj:
Aspekt prawny czy auto zarejestrowane już w PL można jeszcze przerejestrować na ciężarowe tak aby odliczać VAT od paliwa?
Czy do wersji 5 miejscowej jest opcja dołożenia 2 miejsc dodatkowo?
miejsca można dołożyć, trzeba tylko tylną kanapę inną kupić... i dodatkowe 2 fotele. Co do rejestracji - z tego co słyszałem, to wątpię, żeby w WK i w SKP ktoś się chciał podłozyć, bo robią bardzo duże problemy, jeśli się chce cokolwiek w dowodzie zmienić.... przetestowane.
Cytuj:
Gość z którym rozmawiałem mówi że w jego wersji są nawiewy na bagażnik tak jak by była opcja domontowania siedzeń. Ma również szyberdach nad bagażnikiem - tam gdzie powinny być dodatkowe fotele. Możliwe to?
Z góry dziękuję za porady.
Pozdrawiam
mocowania powinny być, ale trzeba sporo dokupić dodatkowo, koszt wcale nie taki mały.