cwebb1 napisał(a):
witaj, w swoim życiu przeszło mi przez ręce troche a8, a to jeden z moich ulobionych modeli był swego czasu więc troche wiedzy chyba mam.
po pierwsze przebieg w tym samochodzi do 200 jest absolutnie bezpieczny dla kupującego pod warunkiem pełnej historii serwisowej w aso !
lepiej kupić z troche więlkszym przebiegiem ale po liftową zecydowanie gdyż wyeliminowano w niej choroby wieku dziecęcego i jest to naprawdę dopracowanę auto, wcześniejsze miały problem z plastikowymi klapkami kolektora jednak lifty mają już to poprawione, ogólnie te auta z linków na 1 rzut oka są ok ale jak zwykle co na żywo beżie to co innego. warto też zwrócić uwage na to by auto nie miało poważniejszych kolizji bo wtedy często pneumatyka nie działa jak powinna,a wnormalnych autach działa raczej bez zarzutu. podczas kick downa możesz posłuchać czy nie czuć harakterystycznego dzwięku ze skrzyni jeśli tak to należy czym prędzej wymienić w niej olej choć interwał serwisowy tego nieprzewidywał, należy też pamiętąć aby opony były raczej takie same i miały równy bieżnik ma ta znaczenie dla zużycia napędów ( choć marginalne ale zawsze:-)) zwróciłbym też uwage na wyposażenie by było na pokładzie bose,rolety, tylna klapa z guzika,keyless i fotele sport albo komfort dużo łatwiej póżniej sprzedać taki egzemplarz, pilniować należy też napinacza łańcucha i tego by jakiekolwiek wycieki natychmiast usuwać . pozdrawiam i miłych poszukiwań
Dziękuje bardzo.
Jedynie, mam wątpliwości co do tego liftingu z 2008 roku (albo koniec 2007).
Próbowałem znaleźć jakieś info, jedynie co znalazłem, że ten lifting był tylko wizualny, czyli przeciwmgielne w przednim zderzaku i tylne lampy.
Nie wiem, czy mechanicznie coś również poprawili.
Poliftingowa wygląda świeżej, ale ... Jest ewidentnie droższa w bazie EUROTAX, czyli będzie znacznie droższa akcyza oraz OC i AC.
Nie wiem czy warto...