Witam, z uwagi na sprzedaż i chęc zmiany samochodu postanowiłem a raczej mam zamiar spełnić marzenie jakim jest samochód audi. Bardzo posoba mi się a6 w wresji c5, dlatego wybór padł na ten samochód ( do a4 się nie mieszcze ;p ). Nie mówie, ze uparłem się an audi i koniec bo myśle równiez nad volvo s80, zależy co się trafi. Jeżdze raczej nie dużo, czasem miasto, minimum raz na 2 tygodnie trasa 200 km. Kwota do 15.000 oczywiście im mniej tym lepiej. Poczytałem troche o silnikach ale widze, ze znalezienie banzyny graniczy z cudem. Chciałbym żeby był w automacie, oraz posiadał quattro ( wtedy spełnił bym wszystkie marzenie z dzieciństwa;p).
Kolega m a4 ze słynnym silnikiem 2.5 diesel, jezdzi dużo i powiem szczerze ze jest bardzo zadowolony. Więc zastanawiam sie nad tą jednostką. Bo wybór jest dosyć duzy. Samochodem będę jezdzić około 3-4 lat. I tu moje pytanie znalazłem w okolicy ciekawe ogłoszenie, które spełnia wszystkie moja wymagania. Chciałbym zapytać się Was co o tym sądzicie??
http://olx.pl/oferta/audi-a6-01r-lift-a ... f1d3963f08Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.
p.s. czy ten silnik jest rzeczywiście az tak awaryjny?? na mobile.de te silniki mają po 400-500 tyś przebiegu.
Koszty eksploatacji są ważne ale mam wrażenie że niemiec to nie miec i to jeszcze audi, jezdziłem chrslerem gdzie serwisowanie nie należało do najtańszych, oraz Daewoo Leganza gdzie w 3 lata wsadziłem w nią około 5000, ;/ dlatego teraz postanowiłem kupić coś niemieckiego.