arkadius-nyc napisał(a):
Witam!
Najarałem się na audi. Problemem jest tylko który model wybrać. Z uwagi na to że mam już duży samochód (Mazda cx9) rozsądek podpowiada mi aby jako drugie auto kupić coś mniejszego np A4 B7 2.0t , ale jak to w życiu bywa człowiek "szuka dziury w całym" i chce czegoś więcej... no więc pomyślałem czemu nie A6 C6 3.2 lub nawet A8 D3 4.2
No i tu dochodzimy do sedna sprawy. Który z nich wybrać? Sporo czytałem ostatnio na forach o tych modelach i wychodzi na to że każdy z nich ma jakieś wady. Jeżdzę teraz tą cx9 i nie mam z nią najmniejszych problemów, nic! zero! więc mam cichą nadzieję ze kupno audi także pozwoli mi na bezstresowe użytkowanie. Może pomożecie mi wybrać który z nich będzie się nadawał.Dodam tylko ,że szukam tylko quattro, benzynowych silników, pojemność ani spalanie nie ma znaczenia,żadnych LPG, ma tylko się nie psuć! Dzięki za pomoc!
Sedno sprawy;
A4, A8, co za różnica?
Bierz jak największy, jak najmocniejszy! Pojemność nie ma znaczenia! Spalanie nie ma znaczenia!
Ma się nie psuć?
Idź po nowy z salonu!
A tak na serio, to ja poniżej obecnej pojemności raczej nie zejdę... No może na 3.0TFSI.
I będę namawiał każdego, aby się nie bał. Więc 3.2 po lifcie jest ok.