Witam wszystkich na tym forum! Zarejestrowałem się tu, ponieważ mam pytanie i mam nadzieję, że mi pomożecie w wyborze, z góry dziękuję!
Chcę kupić swoje pierwsze auto, niedawno zdałem prawo jazdy i rozpocząłem poszukiwania samochodu. Wpadło mi w oko Audi A6 C5, tylko mam pytanie, otóż mam budżet do 12 tyś zł i czy w tej cenie znajdę dość zadbany egzemplarz (wiem, że przebieg na pewno nie będzie prawdziwy
), ale chodzi mi głównie o to, aby nie kupić auta i do niego dokładać na początku dużo. Interesuje mnie silnik 1.9 TDi 110km, słyszałem, że ta jednostka sprawuje się dobrze i jest wytrzymała oraz oszczędna. Benzyna raczej odpada, ponieważ moi rodzice twierdzą, że palą dużo itp. i się zdecydowanie raczej nie zgodzą. Chciałbym poznać wasze opinie na ten temat. Patrząc po ogłoszeniach niektóre wyglądają naprawdę zadbanie, lecz to tylko ogłoszenia. Jeśli możecie, to wklejajcie również ogłoszenia, które waszym zdaniem są warte uwagi.
P.S Auta potrzebuję na rok, a po roku mam zamiar je sprzedać. Będzie mi służyło głównie na dojazd do szkoły i na załatwianie niektórych spraw w mieście oraz w weekendy jakieś dłuższe trasy.
Z góry dzięki!