Misiek1 napisał(a):
Dodam swoje zdanie , nigdy nie mailem samochodu z Szwajcarii i prawdopodobnie nie będę maił ale mam znajomych zajmujących się handlem samochodami stamtąd :
1. Szwajcaria to kraj górzysty i w zalezności z jakiej części kraju kupujesz auto , może i pięknie wyglądać , ale mechanicznie strasznie dostało. Takie auta są najtańsze i te kupują w więksozści handlarze, pomijając rozbitki.
2.Większość osób kupując auta 4x4 , potrzebuje go aby normalnie funkcjonować , niewielu kupuje go na wszelki wypadek lub z powodu tego ,ze lepeij się prowadzi.
3.Auta ładne , piękne w pełni sprawne są droższe niż w Polsce a na dodatek VAT, akcyza , cło. Nie opłaca się. są wyjątki od reguły ale to naprawdę rzadkość.
Moje zdanie:
1.Poszukaj sobie samochodu np. w Niemczech (Bawarię i te Południowe Landy tez tak średnio polecam) bliżej itd. Są firmy , które pojada z Tobą i pokażą Ci kilka samochodów zbadają przy Tobie itd. Strasznie modna teraz an auta 4x4 przynajmniej w moim regionie zrobiła się Austria , ale z tych co ja oglądałem to tak samo jak z Szwajcarii padaczki.
2. Jakby maił kupować 2,0 TDI to dopiero po 2011 , ale to jest moje zdanie poparte kilkoma przykładami . A do tej pory jak nie uzbieram jeździłbym 1,9 TDI 131 KM +quattro. Ewentualnie 3,0 TDI ale mam podobne zdanie jak o 2,0 TDI i tez bym dopiero w nie szedł po 2011 .
Większych bzdur dawno nie czytałem
od razu widać że Szwajcara nie miałeś.... Zgodzić się mogę jedynie z pkt 3.