gitmar napisał(a):
No gdzie diesel do miasta.... Jeśli upierasz się na B7 w dieslu to tylko 1.9TDI 115KM. Ale nie jestem przekonany czy 25k wystarczy na coś godnego. Może z początku produkcji 2004-2005. Nie będę Ci polecał 1.8T, bo za tą kwotę będzie ciężko. A co Ci się tak nie podoba w B6
Jak oglądalem b7 i b6 to dużo bardziej mi się podoba b7, w 6 coś mi nie pasuje, no ale to kwestia gustu.
Ale mógłbym przemyśleć jednak, polecasz coś do tych 25k, na dłużej i do celów jakie podałem wyżej? + Do jakiego najlepiej przebiegu maks. szukać?
Najlepiej jakbys doradził a4 b7 tylko ze np. z benzyną do tej ceny, licze na każda rade.
HQ-Automotive napisał(a):
Myślę, że jak dobrze poszuka to na 1.9 TDi 115km początkowo produkcji można natrafić. Pytanie czy diesel jest Ci potrzebny do miasta? Moim zdaniem absolutnie nie,, szybko go zajedziesz, padanie dwumas i masz też DPF który szybko się zapcha co wiąże się z kosztami naprawa. Poszukałbym benzyny i jeżeli A4 B6 nie jest w Twoim guście to może zadbane A6 C5 w 2.4 lub 2.8 plus lpg?
napisalem że mogę zmienić zdanie dot. diesela, jeśli nie on to jakie a4 b7 polecasz w tej cenie i do celów podanych w temacie? (Oczywiście chce zeby to był samochód na dłużej)
Dodatkowo jakie sa koszty utrzymania tego samochodu?