.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 26.lis.2024 00:18:05

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Kupno Audi a5 3.0tdi
PostNapisane: 04.kwi.2017 17:34:57 
Użytkownik

Cześć wszystkim.Chciałem się poradzić odnośnie zakupu Audi A5 3.0 tdi.Wiem , że do któregoś roku były problemy z 3.0 , możecie dokładnie powiedzieć jaki rok został poprawiony ten silnik?Nie wiem czy 2009 czy 2010? Czy ogólnie ten model polecacie czy są w nim jakieś większe problemy? Na co zwrócić przy zakupie? Czego unikać? Jak ze skrzyniami automatycznymi? W jakiej cenie można trafić jakiś wartościowy model?Potrzebuje zmienić auto i kombinuje co wybrać.A5 wygląda dobrze.Potencjał do tuningu silnik chyba też posiada.W prowadzeniu też chyba nie jest najgorzej :) Będę wdzięczny za wszelkie informacje.

Pozdrawiam

Tytuł: Re: Kupno Audi a5 3.0tdi
PostNapisane: 04.kwi.2017 18:15:23 
Użytkownik

hej no a5 od 2009 roku silnik 3.0 jest ok
automaty z 3.0 tdi to tylko tipy i s-tronic, ale co do stronica to nie wiem jak sie sprawuje. przykre jest to że auto jest dość głośne na autostradzie przy wyższej prędkości bo nie ma ramek drzwi. zawieszenie nie wiem. ogólnie auto godne polecenia choć na niemieckich portalach ceny startują od 70 tys zł

Tytuł: Re: Kupno Audi a5 3.0tdi
PostNapisane: 05.kwi.2017 07:45:28 
Użytkownik

można wyregulować szyby i jest nieco ciszej... zawieszenie świetnie, prowadzi się dobrze. tip to wiadomo jaka konstrukcja, s-tronic ma tam jakieś swoje bolączki (zużywająca się mechatronika), ale jest bardzo fajną skrzynią. nawet jak zrobisz mechatronikę (jakieś 5 tys zł) to później cieszysz się znowu świetną skrzynią. ważne żeby zmieniać regularnie olej co 60 kkm.

Strefa czasowa: UTC + 1