.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.lis.2024 20:27:56

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Audi A4 B6 1.8T quattro
PostNapisane: 30.kwi.2017 17:39:01 
Użytkownik

Witam,

Na wstępie wszystkich pozdrawiam jest to mój pierwszy post. Chciałbym zacząć przygodę z Audi, byłby to mój pierwszy samochód. Sporo tematów na forum już czytałem, aby złapać jakieś podstawy. Rozglądam się już jakiś czas właśnie za takim egzemplarzem jaki podałem w temacie. Samochód potrzebny mi jest głównie do codziennego dojazdu do pracy (miasto, odległość kilka km) oraz do dojeżdżania w weekendy na studia (100km). Pomyślałem, że fajnie jakby był w miarę ekonomiczne, więc może gaz mile widziany. Może ktoś coś doradzić na co zwrócić szczególną uwagę i co i jak sprawdzić na miejscu przy oględzinach i zakupie? Obawiam się trochę skrzyni automatycznych, czy potrzebnie? Fajnie jakby ktoś się wypowiedział.

Przesyłam jedno z ogłoszeń, które przykuło moją uwagę i byłbym wdzięczny za wyrażenie opinii. Być może ktoś miał już do czynienia z tym egzemplarzem lub go oglądał, bądź rzuci się mu w oczy jakaś nieprawidłowość

http://allegro.pl/show_item.php?item=6801698303#thumb/1

Z góry dziękuję wszystkim za pomoc!

Tytuł: Re: Audi A4 B6 1.8T quattro
PostNapisane: 02.maja.2017 09:54:49 
Użytkownik

Witaj na forum :) Pierwsze od czego warto zacząć to podanie zarówno swojego budżetu na zakup jak i tego ile km rocznie mniej więcej robisz, to pozwoli dobrać odpowiedni silnik. Im mniejsze przebiegi tym bardziej opłaca się mieć czystą benzynę bo dobra instalka lpg to koszt 3k, więc zastanów się czy i kiedy Ci się to zwróci. Powyższy model możesz sobie darować, pochodzi z USA a nikt nie przyprowadza stamtąd aut w całości. Sam silnik jak najbardziej na plus.

PostNapisane: 02.maja.2017 12:20:35 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
HQ-Automotive napisał(a):
Powyższy model możesz sobie darować, pochodzi z USA a nikt nie przyprowadza stamtąd aut w całości. .

A sprowadzałeś? widziałeś...a może byłeś w USA, bo na moje oko to za dużo TVN Turbo oglądasz :056:

PostNapisane: 02.maja.2017 12:34:34 
Użytkownik

Witaj na forum :) Pierwsze od czego warto zacząć to podanie zarówno swojego budżetu na zakup jak i tego ile km rocznie mniej więcej robisz, to pozwoli dobrać odpowiedni silnik. Im mniejsze przebiegi tym bardziej opłaca się mieć czystą benzynę bo dobra instalka lpg to koszt 3k, więc zastanów się czy i kiedy Ci się to zwróci. Powyższy model możesz sobie darować, pochodzi z USA a nikt nie przyprowadza stamtąd aut w całości. Sam silnik jak najbardziej na plus.

Nastawiłem się na 1.8T po pierwsze, bo to niezły silnik. Po drugie nie przekracza pojemności 2l, więc ubezp tańsze. Po trzecie w zupełności mi wystarczy jak na pierwszy samochód. Przeglądając otomoto widzę, że ceny B6 z instalacją gazową są zbliżone do tych bez - oczywiście mniejszy wybór, ale tak jak mówisz sama instalacja też swoje kosztuje. Nie będę dużo jeździć. Myślę, że do 10tys rocznie. Dzięki za spostrzeżenie odnośnie USA, chociaż czy, aby na pewno jest to słuszna teoria? Sąsiad z USA ściągał Camaro nowe, więc czy ja wiem czy nie ściąga się aut w całości.

PostNapisane: 03.maja.2017 16:52:12 
Użytkownik

mały v8 napisał(a):
Powyższy model możesz sobie darować, pochodzi z USA a nikt nie przyprowadza stamtąd aut w całości. .

A sprowadzałeś? widziałeś...a może byłeś w USA, bo na moje oko to za dużo TVN Turbo oglądasz :056:

Niestety to nie nadmiar TVN.
Kolega ma rację.
Bylem widziałem wieeeele.

Hobbystycznie Tecnam 2006T, Cessna 150/152, Wilga, Piper.

PostNapisane: 04.maja.2017 14:34:05 
Użytkownik

https://www.otomoto.pl/oferta/audi-a4-s ... 25f4e29ee6

a może ktoś się wypowie na temat tego egzemplarza? przebieg 300tys. powinien odstraszać w tych autach czy niekoniecznie? gwarancji na to czy kręcone i tak nie ma, ale może da się to wychwycić jakoś?

Strefa czasowa: UTC + 1