Witam wszystkich klubowiczow!
Od dluzszego czasu nosze sie z zamiarem kupna auta. Po wielu dniach namyslow i studiowania obszernej lektury roznych forow, zawezilem grono kandydatow do 2 aut wymienionych w tytule.
Pytania:
Czy mial ktos mozliwosc jezdzenia oba autami i moze zrobic male porownanie, jak sie jezdzilo tym i tym?Porownac bym chcial silniki 2.3NG i 2.0 hondy (rowniez 136KM). W papierach osiagi wrecz identyczne, a jak to sie ma w rzeczywistosci? Jaka przyjemnosc z jazdy? Mial ktos mozliwosc scigania sie z preludka? Spalanie w audi raczej spore porownujac do hondy...
Dlaczego nie polecacie taniego gazu do 2.3 10V ?Czytalem, ze ogolnie silnik bardzo zywotny i nawet auto jakos z tym jedzie, ale jak ta wytrzymalosc ze zwykla instalacja gazowa? Czy zwezka bardzo duzo zabiera mocy i czy do kazdej instalacji da sie wrzucic BLOSa?
Co najczesciej siada a coupe B3 i na co zwrocic szczegolna uwage kupujac to auto, polecacie moze jakis dobry zaklad w szczecinie?
Mam do kupienia B3 coupe 90' 2.3NG+zwykly gaz, 240tys km, czarna, przyciemnione tylne szybki, elektryka okna, BRAK abs!!, i super kapcie z rantem wszystkie
za 10tys. Auto po konkretnym remoncie wiec nie musze wrzucac w nie nic na starcie. Myslicie, ze warto? Dodam ze to koles kolesia wiec wiadomo od kogo przynajmniej
Tylko ze auto stalo klika miesiecy na parkingu i nie wiem czy to dobrze, jak nalezy takie autko na poczatek uzytkowac?Wymiana oleju czy cos?
A z drugiej strony mam do kupienia prelude 4gen 2.2 vtec 94' 250tys km buda+silnik JDM(japonski, 200KM)135tys km., full opcja-skory,klima,4WS(2osie skretne, ale to boje sie ze poleci) Niestety autko wyglada bardzo stockowo wiec trzebaby wrzucic kase na fele itd. Najgorzej ze oba tylne blotniki strasznie zardzewiale wiec pewnie to tez sporo kasy kosztuje. Za honde 14tys zl.
Co wybrac? Audi wlasciwie juz cala zrobiona wiec mozna te klilka tysiecy wrzucic w tuning, jakies audio albo w miare tanie podniesienie mocy(jak?) zamiast kupowac Honde. Jak myslicie? Doradcie cos please...