.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lis.2024 22:09:44

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Kupno Audi A4 2.5 TDI Automat
PostNapisane: 30.sty.2007 10:00:09 
Użytkownik

Czesc.Jestem tutaj nowy.Nosze sie z zamiarem kupna tak jak w temacie - A4 2.5 TDI Automat.Roczik od 2002 do 2004.Mysle ze mozna liczyc na wasza pomoc dlatego mam troche pytan.Odnosinie samochodu:
-trwalosc elementow wyposazenia(podobno scieraja sie nadruki z roznych przyciskow) to prawda?? Czy audi navi plus ma zastosowanie w naszym kraju?Jak sprawuje sie climatronik jesli chodzi o dzialanie i precyzje?Czy fotele grzane i sterowanie elektrycznie dostarczaja poza komfortem jakis problemow?Ogolnie elektryka samochodu(szyby lustrka i wszystko czego nie wymienilem a sprawia problemy)- jak sie spisuje jakie sa jej najczestrze ustreki i jakie sa ewentualnie koszty naprawy.Co powiecie na temat hamulcow tego auta ? Podobno sa podatne na fading:/ Jak zawieszenie (trwalosc i ceny czesci)
No i najawzniejsze:motor i automat.
Poczytalem troche wasze wypowidzi i szczeze mowiac juz nie jestem napalony na to 2.5 TDI bo wyglada na bardzo ustrerkowy i co za tym idzie drogi w obsludze :/ Jakie sa jego wiaranty mocy od roku 2002 do 2004.Z jakimi usterkami powinienem sie liczyc?Jaka jest cena kompletnego rozrzadu wraz z pompa wodną?Jaki wariant mocy polecacie najbardziej?Taki zeby byl jak najmnije ustrkowy-nie musi byc "rakietą"No i troszke liczb jaki jest max moment obr w nm przy jakich obrotach i jak wyglada spalanie.Nie interesuje mnie beznzyna tylko i wylacznie diesel.Ale saam juz nie wiem czy lepiej 2,5 TDI czy moze 1.9 TDI :?: :?: :?: Prosze o duzo konkretnych porad :!!: :!!:
Ostatnie pytanie:Automat w a4 to tiptronic? Jesli nie to jaka tam jest skrzynia i czy wystepja inne np multitronic.Wady zalety.Nie mialem jeszcze automatu ale chcialbym sprawic sobie ta przyjeemnosc ale niestety ne wiem czy warto.Wiem ze autoamt to komfort troche wyzsze spalanie i pogorszenie osiagow ale nic pozatym dlatego rowniez prosze o opinie i pomoc.Dodam ze auto chce sprowadzic z zaganicy raczej w calosci nie uszkodzone chyba ze delikatnie.Pozdrawiam wszystkich uzyktkownikow i czekam na pociagniecie tematu ;)

Strefa czasowa: UTC + 1