Byc moze kazdy z bardziej doswiadczonych forumowiczow wypowie sie na temat tego silnika.Mam taka nadzieje.Ktos mi napisze "uzyj opcji :szukaj"Ok sa informacje na teamt tego silnika ale brak prawdziwych konkretow.Kazdy ma inne zdanie,wszystko jest rozrzucone po calym forum.Nie ma opisanych wszystkich typow tego silnika a jest ich chyba kilka.Napewno temat ten bedzie bardzo pomocny dla innych"nowych" forumowiczow czy przypadkowych gosci desperacko szukajacych czegos o tym motorze tak jak ja.Szukam i czytam juz z miesiac ze te silniki sa zle , potem czytam ze zalezy ktore,a na koniec ze sa dobre ale zalezy jak jezdzil poprzedni wlasciiciel.Jedni narzekaja na walki rozrzadu(co sie z nimi dzieje tak a propo??
a inni pisza o termostsacie i przeplywomierzu..Rece opadaja bo juz nic z tego nie wiemCzlowiek ktory nie ma stycznosci z tym silnikiem nie wiele o nim wie
.Dlatego jeszcze raz zwracam sie z prosba o obszerne i konkretne inofrmacje.Jakie sa typy tego silnika.Jakie warianty mocy,ktora sa najmniej awaryjne a ktore najbardziej i dlaczego.Jakie wytrzymuja przebiegi +/-.Czy taki silnik jest bardziej wytzymaly z automatem a jesli tak to jaki do tego powinien byc ten automat.Ciekawi nie tez jakie czesci wyienia sie przy wymianie paska rozrzadu.Bedzie mi bardzo milo przeczytac opinie od osob ktore sa w posiadaniu Audi z takim silnikiem szczegolnie roczniki 2001 do 2005.Ja i inni niedoswiadczeni w tym teamcie -czekamy na wasza pomoc
przperaszam za umieszcznie tematu w zlym dziale