cypis0 napisał(a):
.... jadac ogladac s4 na co zwrocic uwage ??i jak sprawdzic 4x4 ?? do jakiego przebiegu nie sprawia klopotu v8?? ile pali????koszta serwisu???
Zasadniczo mało kogo obchodzi w tym temacie Twoja "betka" , jak taka dobra to dopnij hak , kup przyczepe i wóż nią materiały budowlane. A co do audi , to to licz się z tym że mało który mechanik podejmuje się obsługi i naprawy silnika V8 , kazdy raptem nie ma czasu , miejsca,ludzi itd, główną usterką w tym modelu, są cieknące pompy wspomagania, maglownice itd, musisz sie liczyć z tym ze jeżeli będziesz pokonywał krótkie dystanse i często odpalał to motor będzie zużywał ponad litr oleju na tysiąc kilometrów, do tego w układ wchodzi prawie 9 l . Napęd jest praktycznie nie do zakatowania, manualna skrzynia ma w sobie pompe oleju która pompuije olej do chłodnicy podobnie jak w automacie, przez co przegrzanie jest praktycznie nie mozliwe.Auto po mieście spokojnie spali 20l i trzeba być chyba durniem żeby liczyć że spali mniej, jednak nie potrzeba specjalnie wyszukanej instalacji gazowej, najtańsza skombinowana sekwencja na rurce 9mm spokojnie da rade.Co do serwisu jak pisałem wcześniej mechanicy unikają tego auta, niektóre części powalają ceną, ale rynek używek jest nasycony (osprzęt silnika to stare V8 napęd i podzespoły to C4 ) więc spokojnie wszystko mozna zamówic na alllegro w rozsądnych cenach. Nie chce mi sie dalej klikac poczytaj troche forum tu chyba było już wszystko powiedziane w tym temacie, jednak wydaje mi sie że audi lepiej bedzie startowało jak Twoje m3