.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 21.lut.2025 14:16:17

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Co myslicie o tym A4?
PostNapisane: 27.kwi.2007 08:29:41 
Użytkownik

Witam panie i panowie ;)
Poniewaz moje A3 nie robi sie mlodsze, a kilometry leca (chociaz niektorzy potrafia to zmienic;] ) rozgladam sie za A4 raczej w Germanii z uwagi na moja obecnosc tutaj i niepewne pochodzenie aut na polskim rynku.
Co myslicie o tym:
http://www.mobile.de/SIDV5FbMaltDCGtpX4 ... 256204411&

Niestety nie jestem fachowcem i nie mam mozliwosci sprwdzac auta VAGiem.
To A4 ogladalem, w srodku wyglada ok, z zewnatrz tez, ma obtarcie lakieru na prawym przodzie (zderzak i nadkole) ale bez wgniecen. Zastanawialo mnie ze na obudowie silnika byl widoczny olej, najwiecej w okolicach korka i bagnetu. Jak zapytalem goscia stwierdzil ze to normalne przy tym przebiegu i ze on niczego podejrzanego nie widzi :D Z uwagi na to ze podobno ostatni przeglad byl przy 101 tys a teraz ma 136 to moze faktycznie dolewali tylko olej trzesacymi rekami;) i stad ten olej na plastiku i lekka struzka na samym silniku. Auto bylo lisingowane, pasek rozrzadu nie jest wymieniony (przy jakim przebiegu nalezy wymienic?). Silnik zapalil idealnie i chodzil rowno. Auto bardzo mi sie spodobalo ale tych kilka rzeczy troche mnie zastanawia. Gwarancje dadza za dodatkowe 250 ojro-cwaniaki. Ksiazki serwisowej nie ma niestety ale udostepnili VIN zebym sobie sprawdzil ze jest wszystko ok. Znajomy ma mi sprawdzic ale jesli ktos bylby szybszy bede wdzieczny :
WAUZZZ8E84A164143

Tytuł:
PostNapisane: 29.kwi.2007 19:18:03 
Klubowicz

Rozrzad powinien byc wymieniany juz dawno temu to raz....
Co to znaczy ze przy takim przebiegu olej na silniku to normalne ??
to nie jest normalne choc z drugiej strony to rzadko sie zdarza zeby cieklo z korka.
Jak na ten rok troche juz przejechal ale to nie jest zadna tragedia dla tego silnika. Jesli nie cieknie spod dekla to z gory juz nie ma zabardzo skad. Pozatym dziwne ze ksiazki nie ma. Pewnie jest tylko ani jednego wpisu w niej nie ma.

Dziwna sprawa

Było --> A4 1.8 ADR [B5] :-)
Było --> A6 1.9 TDI AFN [C5] :-)
Było --> Audi 100 2.3E NF [C3] :-(
Jest --> Audi A6 2.4 AGA [C5] :-)

Obrazek

Tytuł: Re: Co myslicie o tym A4?
PostNapisane: 30.kwi.2007 20:53:42 
Użytkownik

Join7 napisał(a):
Witam panie i panowie ;)
Poniewaz moje A3 nie robi sie mlodsze, a kilometry leca (chociaz niektorzy potrafia to zmienic;] ) rozgladam sie za A4 raczej w Germanii z uwagi na moja obecnosc tutaj i niepewne pochodzenie aut na polskim rynku.
Co myslicie o tym:
http://www.mobile.de/SIDV5FbMaltDCGtpX4 ... 256204411&

Niestety nie jestem fachowcem i nie mam mozliwosci sprwdzac auta VAGiem.
To A4 ogladalem, w srodku wyglada ok, z zewnatrz tez, ma obtarcie lakieru na prawym przodzie (zderzak i nadkole) ale bez wgniecen. Zastanawialo mnie ze na obudowie silnika byl widoczny olej, najwiecej w okolicach korka i bagnetu. Jak zapytalem goscia stwierdzil ze to normalne przy tym przebiegu i ze on niczego podejrzanego nie widzi :D Z uwagi na to ze podobno ostatni przeglad byl przy 101 tys a teraz ma 136 to moze faktycznie dolewali tylko olej trzesacymi rekami;) i stad ten olej na plastiku i lekka struzka na samym silniku. Auto bylo lisingowane, pasek rozrzadu nie jest wymieniony (przy jakim przebiegu nalezy wymienic?). Silnik zapalil idealnie i chodzil rowno. Auto bardzo mi sie spodobalo ale tych kilka rzeczy troche mnie zastanawia. Gwarancje dadza za dodatkowe 250 ojro-cwaniaki. Ksiazki serwisowej nie ma niestety ale udostepnili VIN zebym sobie sprawdzil ze jest wszystko ok. Znajomy ma mi sprawdzic ale jesli ktos bylby szybszy bede wdzieczny :
WAUZZZ8E84A164143

Wiesz co mam od nowości Octavie AWX teraz ma 40 tys i też mam ślady oleju przy korku i bagnecie w przebiegi nie wierz tylko sprawdz w sterowniku silnika lub ASO

VW CC 170km DSG
Będzie B8 Quattro :)

Tytuł:
PostNapisane: 01.maja.2007 09:56:28 
Użytkownik

Dzieki za odpowiedzi.
Auto zostalo sprawdzone w ASO i bylo systematycznie serwisowane, ostatni przeglad w sierpniu 06 przy 101 tys. Od tego momentu brak wpisow. Wczoraj odbylem jazde probna i chodzi idealnie. Generalnie juz go zaklepalem, maja zrobic TUV i go biore. Jednak mam duzego stresa w zwiazku z tym paskiem rozrzadu. Mam juz umowionego mechanika w Polsce ale boje sie tych 900 km drogi jak cholera...

Tytuł:
PostNapisane: 01.maja.2007 20:32:25 
Użytkownik

Join7 napisał(a):
Dzieki za odpowiedzi.
Auto zostalo sprawdzone w ASO i bylo systematycznie serwisowane, ostatni przeglad w sierpniu 06 przy 101 tys. Od tego momentu brak wpisow. Wczoraj odbylem jazde probna i chodzi idealnie. Generalnie juz go zaklepalem, maja zrobic TUV i go biore. Jednak mam duzego stresa w zwiazku z tym paskiem rozrzadu. Mam juz umowionego mechanika w Polsce ale boje sie tych 900 km drogi jak cholera...

No to pewnie ma tyle w moim QG1 (tzn zmienny czas przeglądów) wołał serwisu dopiero po 32 tys km, a swoją drogą jak wylałem fabryczny olej i wlałem castrola Long Life 2 to natychmiast przestał brać a kiedyś 0,8 l na 10 000

VW CC 170km DSG
Będzie B8 Quattro :)

Strefa czasowa: UTC + 1