.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 21.lut.2025 14:09:31

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Proszę o opinie o tym C5
PostNapisane: 04.maja.2007 08:36:34 
Użytkownik

Witam,
czy mogę prosić o Wasze opinie / uwagi dot. poniższego auta ?
http://allegro.pl/item191708824_a6_2_5_tdi_180_km_quattro_2002_2003r_100_bezwypad_.html
Gosć ma zawsze kilka podobnych C5:
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=623555 ale nie wiem czy ceny nie są zbyt niskie ?
Choruję na takie auto, czytałem sporo info na forum, dlatego proszę Was jeszcze o wypowiedzi odnoścnie tych konkretnych aut. Ewentualnie czy jest tu ktoś z Płocka, kto mógłby obejrzeć / doradzić.
Dzięki i pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 04.maja.2007 09:33:39 
Użytkownik

Auto: Audi Q7 4L 3.0 TDI
ta pierwsza jest super 2.5 V6 TDI 180KM quattro i w Manualu, wnetrze i wypasik ok. Nie wiem jak to sie ma do ceny.
blotnik to nie taka tragedia a przynajmniej wiesz co jest do zrobienia (zakladajac ze facet mowi prawde), sprawdzil bym na twoim miejscu autko w serwisie i poprosil kogos kto sie zna o sprawdzenie silnika bo z tego co czytalem to te silniki nie lubia niedbalstwa.
jak dla mnie ten Avancik jest super

Bylo
AUDI A6 C5 2.4 98r AGA LPG
Mercedes CL 500 W215
Mercedes E320 CDI S211
Jest
Audi Q7 4L 3.0 TDI 12r

Tytuł:
PostNapisane: 04.maja.2007 11:15:54 
Klubowicz

pierwsze auto to paździeż tragedia
w środku syf był bity w przód i tył (narożniki)

bananowa skóra i niebieskie wnetrze nie należy do fajnych kombinacjii
włącznik od świateł porysowany stranie jakby jakaś kobieta z paznokciami
palone w środku strasznie generalnie kibel

jest jeszce w Avancie 2.5 TDI w tiptroniku tym starym 5 biegowym
ale z soczewka zamiast xenonu połowiczny FIS :(
za to tamten nie byl bity oglądałem te dwa egzemplarze z Grzesiem i generalnie jesli Ci troszkę słabszy wypas nie szkodzi to ja bym brał tego w tiptronie bo całkiem ładnie to wyglądało należaloby jeszcze tylko sprawdzić go na podnosniku i historie czy aby przebieg ma autentyczny

jeśli jestes zainteresowany tą kwestią to zapraszam na PW

PS kolo troszke mało poważny. umawiał się z nami że będzie i że obejrzymy te autka , a skończyło się na tym, że jego ojciec nic nie wiedząc wciskał kit, że w 100% niewypadkowe, a widać było gołym okiem, że mija się z prawdą :(

po za tym niedbale pomalowany zderzak z przodu (widać było, że w pośpiechu robione)

Audi Competition AWX <- BYŁO
Audi 80 AAH <- BYŁO
BMW E30 M20B25 <- BYŁO
Audi 80 KK quattro <- BYŁO
Audi 80 AAN quattro JEST DO DZIŚ 600 PS 700 NM by SLG
Audi S2 3B quattro <- BYŁO
Audi 200 MC Sport quattro <- BYŁO
Audi 100 NF Sport quattro <- BYŁO

Tytuł:
PostNapisane: 04.maja.2007 12:56:36 
Klubowicz

Ten niebieski to kasztan straszny! Dred ma rację bo oglądaliśmy te auta jeszcze zanim na allegro się pojwiły, kilka godzin po sprowadzeniu do PL. Specjalnie nie ma zdjęcia prawego boku bo jeszcze z tyłu błotnik do wyciągania. Ogólnie rzecz biorąc auto w kiepskim stanie i nie chce mi się wierzyć w ten przebieg (ale wiesz przecież, że łatwo go sprawdzić ;-) ). Co do tego czarnego w automacie to wygląda na niebity, ma fajne fotele Recaro ale szmaciane :/ - przebieg prawdopodobny ale też trzeba sprawdzić - Dred powinien mieć nawet VIN do niego w telefonie... Ogólnie to czarne całkiem spoko, ale wypas kiepściutki, nawet xenonów nie ma. Nie jeździliśmy nim ale silnik chodził równo i nie było podstaw by sądzić, że jest zajeżdżony.

Sprzedawca jak już Dred powiedział nie-ten-teges - umówił się i nawet go nie było na miejscu - jego ojciec zawózł nas na plac gdzie trzymają te auta. Generalnie jak chcesz dobre auto z rocznika 2001-2002 to musisz przeznaczyć ok. 60000 zł na sam zakup + opłaty i rejestracja. Tego niebieskiego można doprowadzic do stany używalności, ale monety i czasu trochę to pochłonie. Ja jeden samochód doprowadziłem do stanu normalnego i już więcej tego błędu nie powtórzę. Jak będziesz miał jakieś pytania to wal...

Tytuł:
PostNapisane: 04.maja.2007 13:25:28 
Użytkownik

niebieskie auto: popatrzcie tylko na ten połysk na gałce od biegów i kierownicy. Ma sie to nijak do reszty tapicerki która jest matowa. Wnioskując po tym przebieg pewnie zaniżony o ładnych parę tys. km ;]

Vw golf MK1 1,6 D 1978r. - Był
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 04.maja.2007 13:31:41 
Klubowicz

ronin_Q2 napisał(a):
niebieskie auto: popatrzcie tylko na ten połysk na gałce od biegów i kierownicy. Ma sie to nijak do reszty tapicerki która jest matowa. Wnioskując po tym przebieg pewnie zaniżony o ładnych parę tys. km ;]

Gość był tydzień w niemcowni - kupił te samochody już na początku tygodnia, ale wrócił dopiero w piątek wieczorem - coś więc tam robił bo napewno nie bimbał... Przebieg łatwo sprawdzić po ostatniej wizycie w serwisie... a pozatym z Dredem widzieliśmy naocznie te auta i nasze opinie są chyba tutaj najwłaściwsze. Napisaliśmy już, że ten egzemplarz to paździerz, ale można go doprowadzić do używalności...

Tytuł:
PostNapisane: 04.maja.2007 18:03:51 
Użytkownik

GrzesB napisał(a):
ronin_Q2 napisał(a):

Gość był tydzień w niemcowni - kupił te samochody już na początku tygodnia, ale wrócił dopiero w piątek wieczorem - coś więc tam robił bo napewno nie bimbał... Przebieg łatwo sprawdzić po ostatniej wizycie w serwisie... a pozatym z Dredem widzieliśmy naocznie te auta i nasze opinie są chyba tutaj najwłaściwsze. Napisaliśmy już, że ten egzemplarz to paździerz, ale można go doprowadzić do używalności...

Ja nie mówię ze wasze opinie są niewłaściwe po prostu napisałem tylko to co widzę na zdjęciach widać wyraźnie że te elementy o których pisałem są ładnie zużyte.

Vw golf MK1 1,6 D 1978r. - Był
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 06.maja.2007 00:34:33 
Użytkownik

Pomijam stan i takie tam tych sprzętów. Rada brzmi- daruj sobie biały środek ze skóry bo sie zarobisz przy tym. Będziesz szorował i szorował i szorował...
A kiedy będziesz cieszył się jazdą nabytkiem? Strasznie trudna w utrzymaniu ta biała skóra, już kremowa łatwiej. I od razu zaznaczam że nie jestem brudasem i węgla w środku nie wożę. Sprzątam w miarę, ale biały kolor to katastrofa. Chyba że w Szwajcarii :peace:

Ford Explorer 4,0 V6

Tytuł:
PostNapisane: 06.maja.2007 10:47:20 
Klubowicz

ale ona nie jest biała tylko bananowa IMO w połączeniu z niebieskim jest :587:

Audi Competition AWX <- BYŁO
Audi 80 AAH <- BYŁO
BMW E30 M20B25 <- BYŁO
Audi 80 KK quattro <- BYŁO
Audi 80 AAN quattro JEST DO DZIŚ 600 PS 700 NM by SLG
Audi S2 3B quattro <- BYŁO
Audi 200 MC Sport quattro <- BYŁO
Audi 100 NF Sport quattro <- BYŁO

Tytuł:
PostNapisane: 06.maja.2007 19:27:09 
Użytkownik

To ja coś powiem.O statnio kupiliśmy do firmy od tego gościa A4 1,9 TDI 2004r. Auto zostało sprawdzone u lakiernika itp.Stan naprawdę OK.
Tego niebieskiego widziałem podczas odbioru auta przez chwilę ale mu się nie przyglądałem. Ma też do sprzedania takie srebrne A6 AVANT , moglibyście się coś więcej na temat tej srebrnej wypowiedzieć?

PS. Gość trochę z typu cwaniak ale generalnie ok, a ojciec mało zorientowany.

Bonmis

Tytuł:
PostNapisane: 07.maja.2007 06:28:15 
Użytkownik

Panowie, dziękuję ze informacje, to był mój pierwszy post i jestem pod wrażeniem Waszej wiedzy i chęci pomocy. Poszukiwania autka będę prowadził dalej :) , jeszcze raz dzięki i pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 07.maja.2007 14:06:58 
Użytkownik

Jeszcze jedno pytanko czy ktoś w Płocku mógłby mi to

http://www.allegro.pl/item190550073_per ... ezwyp.html

podpiąć pod VAG-COM a i sprawdzić co w silniku piszczy?

Będę najprawdopodobniej w tym tygodniu je oglądał więc proszę o odpowiedź jeżeli ktoś ma taką możliwość.

Bonmis

Tytuł:
PostNapisane: 07.maja.2007 15:04:31 
Klubowicz

bonmis napisał(a):
Jeszcze jedno pytanko czy ktoś w Płocku mógłby mi to

http://www.allegro.pl/item190550073_per ... ezwyp.html

podpiąć pod VAG-COM a i sprawdzić co w silniku piszczy?

Będę najprawdopodobniej w tym tygodniu je oglądał więc proszę o odpowiedź jeżeli ktoś ma taką możliwość.

Bonmis

Bardzo ładne, ale z tego co wiem ogłoszenie jest wystawione na wabia - jak dzwoniłem o to auto to było nieaktualne 3 tygodnie temu...

Tytuł:
PostNapisane: 07.maja.2007 15:41:12 
Użytkownik

Auto: C7
A może coś takiego :): http://home.mobile.de/SID9JzIRAWhEQeDXT ... 1257949385 :peace: I wiesz co masz,ale nie QUATTRO :zly:

Tytuł:
PostNapisane: 07.maja.2007 19:56:09 
Użytkownik

GrzesB napisał(a):
Bardzo ładne, ale z tego co wiem ogłoszenie jest wystawione na wabia - jak dzwoniłem o to auto to było nieaktualne 3 tygodnie temu...

No faktycznie nieaktualne :(
My zanim załatwiliśmy sprawy papierkowe to też trwało prawie miesiąc :) a auto było chyba do czasu aż się aukcja skończyła. Gość jak już zapłacił za wystawienie aukcji to trzyma już do końca :)
Szukam nadal fajnego C5 :)

Bonmis

Tytuł:
PostNapisane: 07.maja.2007 23:33:09 
Klubowicz

bonmis napisał(a):
GrzesB napisał(a):

No faktycznie nieaktualne :(
My zanim załatwiliśmy sprawy papierkowe to też trwało prawie miesiąc :) a auto było chyba do czasu aż się aukcja skończyła. Gość jak już zapłacił za wystawienie aukcji to trzyma już do końca :)
Szukam nadal fajnego C5 :)

Bonmis

Nie, aukcja trafiła ponownie na allegro mimo, że auta nie było. Te co sprowadził jak już tamte sprzedał to opisane były powyżej. Generalnie gość trafił kiedyś fajne auta i teraz ma co pokazywać na aukcji (przyciągają uwagę) ale w realu ich nie posiada...

Powodzenia w szukaniu. Jedyne fajne które było to w Ząbkach na Łodygowej 100 (pod Warszawą) - fajny wypas i auto sprawne, przebieg ok. 170tkm ale cena 64000 + opłaty i nie wiem, czy się nie sprzedało... Generalnie nie jest łatwo o 2.5 TDI 180PS w quattro i do tego takie, które wykazuje się niewielkim zużyciem... Pomijając ten fakt C5 takie plastikowe są :) w porównaniu do C4...

Tytuł:
PostNapisane: 08.maja.2007 14:34:12 
Użytkownik

Może masz rację ale to trochę dziwne :)
Auta te stoją jeszcze u niego na 100% bo je widziałem jak odbieraliśmy A4.
Wtedy jeszcze tylko nie wiedziałem że będę czegoś dla siebie szukał :diabel:

Bonmis

Strefa czasowa: UTC + 1