.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.lut.2025 22:56:54

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: CZy warto A6 avant 1.9tdi?
PostNapisane: 15.lip.2007 01:22:55 
Użytkownik

NA wstępie pragnę goraco powitać wszystkich jako nowy. Mam nadzieje ze niedlugo szczesliwy posiadacz Audi A6.

No wlasnie wypatrzylem takie autko: A6 avant z 2003r 1.9tdi (130km) przebieg 125000 za kwote 61 kpln ale poniewaz na firme to wyjdzie 55kpln :-). Bezwypadek, ksiazka serwisowa, wymiana paska przy 120000, naprawde auto nie wyjezdzone, w srodku i na zewnatrz git.
I tu moje pytanie czy warto z takim silnikiem (wyposazenie mi odpowiada), czy daje sobie rade przeciez dosc duza to fura, na co przy takim przebiegu zwracac uwage, stan ukladu jezdnego, amortyzatorow nie wiem jeszcze czego totalny laik.
No i zasadnicza sprawa czy cena odpowiednia?
Dzieki za

Tytuł:
PostNapisane: 15.lip.2007 01:30:54 
Klubowicz

Jak zrobisz czipa to będzie nawet jeździło - w serii to toczydełko, ale zależy co kto lubi - to nie pali i nie jeździ...

Ja osobiście brałem taki wariant pod uwagę, ale ostatecznie zdecydowałem się na większy silnik. Nie wiem skąd Ci się wzieło 55k? Czyżby z VATem? Jak tak to sprawdź czy to nie faktura VAT marża bo wtedy nie odliczysz VAT i czy faktura będzie na pełną kwotę. Do tego dochodzi Ci jeszcze amortyzacja i to przyspieszona w ciągu 30 miesięcy, a więc miesięcznie ok. 350 pln mniej podatku dla fiskusa! Ja kupiłem też na firmę, ale na umowę i mogę tylko amortyzować...

Tytuł: Re: CZy warto A6 avant 1.9tdi?
PostNapisane: 15.lip.2007 20:17:02 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
rm5 napisał(a):
NA wstępie pragnę goraco powitać wszystkich jako nowy. Mam nadzieje ze niedlugo szczesliwy posiadacz Audi A6.

No wlasnie wypatrzylem takie autko: A6 avant z 2003r 1.9tdi (130km) przebieg 125000 za kwote 61 kpln ale poniewaz na firme to wyjdzie 55kpln :-). Bezwypadek, ksiazka serwisowa, wymiana paska przy 120000, naprawde auto nie wyjezdzone, w srodku i na zewnatrz git.
I tu moje pytanie czy warto z takim silnikiem (wyposazenie mi odpowiada), czy daje sobie rade przeciez dosc duza to fura, na co przy takim przebiegu zwracac uwage, stan ukladu jezdnego, amortyzatorow nie wiem jeszcze czego totalny laik.
No i zasadnicza sprawa czy cena odpowiednia?
Dzieki za

Dobry silnik, do spokojnej jazdy wystarczy. Moc bez wiekszego wysiłku podniesiesz chipem do 170 KM a moment > 330 Nm.

Strefa czasowa: UTC + 1