Hugo napisał(a):
Przemysław napisał(a):
. pozatym ludzie błagam was nie opowiadajscie glupot !!!! jak kots mi mowi ze audi z silnikiem 1.8 turbo przy dynamiczenj jezdzie pali ponizej 10 litrow w miescie ( no moze ta a3 ma ok 10 )to on albo nie wie co to dynamiczna jazda tylko jezdzi jak zółw albo nie potrafi liczyc albo podaja srednie wyniki gdzie trasa to 65 - 70 %... jezdzilem silnikami 1.8 t i bez t i pala 10 - 15 l ...trasa ok 7
Dobrze gadasz.Ja w A4 1.8T quattro na trasie przy jeździe do 140 miałem spalanie 8,5l , a po mieście jak przycisnąłem to wychodziło nawet 15l
100% racji.
U mnie w passacie manual FWD spalanie waha się między 6,5-8,0 (spokojna trasa), a 11-12 miasto (14-15 dynamiczne miasto). Jeśli to Kraków w godzinach szczytu to i znacznie więcej...
Gdybym miał kupować używkę pewnie wziąłbym 2,8 gdyby w grę wchodził gaz.
Pomijając kwestię spalania (proponuję poczytać stosowny wątek i wyciągnąć jakieś wnioski i spostrzeżenia) to koszty eksploatacji nie powinny być znacznie większe w 2,8 bo 1,8T, mimo iż mniejszy i 4-cylindrowy, to jednak turbo...
Z 1,8T jestem bardzo zadowolony, choć moim zdaniem w wersji 150 koni to silnik maks. do A4 i bez dodatków typu automat...