Paweł Matczak napisał(a):
Panowie bez jaj. 2.5 TDI zawsze zostawia w tyle 1.9 TDI. Ja przetestowałem nie jedną w stylu vs. i owszem, mają jakieś odejście, ale mogą się mierzyć z innymi, ale nie z V6 w TDI. Do około 100-110 km/h całkiem blisko się trzymają , ale potem mocno wąchają spaliny z V6-ki. I to tyle w kwestii osiągów. Akcja na autostradzie: V6-ka pędzi b. ostro (max. około 230-240 km/h); 1.9 TDI po 200 km/h już tylko jedzie (210 km/h i to licznikowe). W kwestii kosztów. Nie chcesz mieć wydatków to 1.9 TDI w A6 lub Passat. I to tyle. Chcesz mieć trochę adrenaliny - V6-ka. Kupując A6 musisz mieć jakiś portfel. Goście od V6-ek wiedzą, że ten silnik wymaga pieszczot i kasy - niestety. Ale z rozsądku można wsiąść do 1.9 i nie martwić się o wydatki takie jak przy 2.5 TDI. Ja nie zamierzam, bo żadna 1.9 TDI nie da tej jazdy co V6-ka. Równie dobrze można nabyć 1.8 T, który jest świetnej, małoawaryjnej konstrukcji. I też nieźle daje. Ale nie tak jak 2.5 TDI. Wpakowanie raz na jakiś długi czas kilku tys. w motorek przy posiadaniu Audi A6 V6 TDI to chyba nie fortuna? To nie są tanie auta w utrzymaniu!!!
widze ze podjarany jeste swoim "mocnym" dieslem na maksa. Mówisz 240 na autostradzie?? Chyba w Austri i to w kierunku na DE bo nie wiem gdzie ty znajdziesz taką górke
Jak twoja "mocna" audi robi 240 to moja 530 zrobi cos około 270km/h.
Jak ci wskazówka minie 220 w co wątpie to i tak będzie powód do dumy.
Wiec nie wysmiewaj tu 1,9 tdi bo zawsze mozesz trafic na kogos z mocniejszym dieslem niz ty i tez sie nawąchasz.