.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lut.2025 07:26:22

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Audi A6 1.9 TDI 115 PS co sądzicie.
PostNapisane: 24.lut.2008 15:58:49 
Użytkownik

Panowie co sądzicie o tej audi, może ktoś oglądał dodam, że sprzedający mało przyjemny ale pewny na auto, czy nie jest za tanie na opisany stan?Nie ma radia i jest tylko na zimowych oponach oczywiście umowa byłby przepisana.
Poza tym silnik dostał by virus, podaję link:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4511696
Proszę o opinie bo muszę odpowiedzieć sprzedającemu czy będę jutro do godz. 08.00 bo po tej godzinie ma dzwonić klient, który będzie wyjeżdżał ok. godz. 11.00 do sprzedawcy jeżeli samochód jeszcze będzie.

Tytuł:
PostNapisane: 24.lut.2008 16:05:10 
Użytkownik

pakuj sie, sprawdz i bierz. Dac chipa i bedzie latał :)

Tytuł:
PostNapisane: 24.lut.2008 19:30:16 
Użytkownik

dla mnie takie argumenty ze rano ktoś przyjeżdza i trzeba sie spieszyć z decyzja troszkę mnie smieszą.

to jest proste naganianie i tumanienie kupującego. Takie soczyste opisy mnie bawią :peace: :diabel: :peace:

spokojnie. Zadzońpoproś o VIN, z jego opisem weź poprawke ze spalaniem i z ta igłą. Jak jesteś zainteresowany to zadzwoń do ASO najblizeszgo w okolicy i umów sie na przegląd itd. I zadzwoń powiedz ze jesteś już umówiony i bedzie tego i tego dnia.
Jak gość sie wykrzaczy to pozostaje się tylko cieszyc ze to nie Ty wdepłeś w tą minę.

Zapytaj czy umowa będzie spisana z Nim jako sprzedającym?
Jak nie to powiedz ze chciałbyc podpisać z nim a nie jakimś słupem z belgii.

oczywiście to jest moje zdanie i wiele osób pewnie nie będzie się ze mną zgadzać.

Tytuł:
PostNapisane: 24.lut.2008 20:43:11 
Użytkownik

rzeziu napisał(a):
dla mnie takie argumenty ze rano ktoś przyjeżdza i trzeba sie spieszyć z decyzja troszkę mnie smieszą.

I tu jako pierwszy się z powyższym nie zgodze :diabelek: Jakby nie było, jak za ten rocznik cena jest bardzo atrakcyjna, więc nic dziwnego, że ktoś się napalił kierując się z pewnością zasadą "kto pierwszy ten lepszy" :)
W ogłoszeniu natomiast, ze zdjęciami nie zgadza się jedna rzecz: siedzeń na pewno nie ma pomowanych (ale to chyba jest bez znaczenia).

Zapytaj się czy autko ma naklejki na tylnych nadkolach bo na zdjęciach jakoś ich nie widać. Jeśli ich nie ma to masz pewność, że tył był robiony.

Tytuł:
PostNapisane: 24.lut.2008 21:22:25 
Użytkownik

Johan napisał(a):
rzeziu napisał(a):

I tu jako pierwszy się z powyższym nie zgodze :diabelek: Jakby nie było, jak za ten rocznik cena jest bardzo atrakcyjna, więc nic dziwnego, że ktoś się napalił kierując się z pewnością zasadą "kto pierwszy ten lepszy" :)
W ogłoszeniu natomiast, ze zdjęciami nie zgadza się jedna rzecz: siedzeń na pewno nie ma pomowanych (ale to chyba jest bez znaczenia).

Zapytaj się czy autko ma naklejki na tylnych nadkolach bo na zdjęciach jakoś ich nie widać. Jeśli ich nie ma to masz pewność, że tył był robiony.

czy ja wiem czy taka atrakcyjna ??? widziałem atrakcyjniejsze... a żeby uprzedzić opinie że nie prawda to koleś musi mieć na tym i to nie mało obstawiam że kupił ją za 8-9 tys euro albo i taniej ... jak ktoś lubi napełniać sakiewke handlarzowi to droga wolna .....

Tytuł:
PostNapisane: 24.lut.2008 21:22:31 
Użytkownik

auto ma naklejki na tylnych błotnikach, pytałem sprzedający powiedział,że jak ich nie będzie oddaje kasę za podróż.Dodam, że auto nie ma radia i ma tylko opony zimowe.

Tytuł:
PostNapisane: 24.lut.2008 21:34:10 
Użytkownik

mam pytanie do ciebie nie wolisz sobie pojechać np do de po a6 i przywieść np 2002 rok jak zrobiło to w podobnych pieniądzach kilku kolegów z klubu??? i miec po lifcie ??

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2008 08:16:49 
Użytkownik

pozwolicie ze sie przylacze bo tez szukam a6 w temacie jednym wyzej badz nizej...

no wedlug mnie chcialbym miec 02 ale pytanie czy dostane w de 02rok za ok 10 000 euro? z silnikiem 1,9 ?

gdyz ja dzwonilem o rok 2000 i cena 34 500.

wedlug ciebie wtedy dobra jest ta cena czy mozna znalezc lepsza?

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2008 08:46:22 
Użytkownik

Konik ja sprzedałem swoją A6 1.9 z 1997 roku za 33000 auto było naprawdę super więc myślę, że 34000 za 2000 to dobra cena ale czy nie za niska? Chciałbym pojechać do DE dysponuję pojazdem ale nie mam za bardzo z kim.

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2008 08:51:24 
Użytkownik

ja szczeze az nie mam duzo czasu aby jechac do de bo musze prowadzic firme i tak troszke nie na reke mi jechac w tym okresie

a co do ceny i roku koles powiedzial ze wszystko jest ok, za tydz zadzwonie i powiem zeby porobil mi fotki lepsze, podal nr vin, nr do carpass i wtedy jak pojade ogladac to servis i zobaczymy co wyjdzie...

a czego chcesz szukac w de ?? tzn kombi czy sedan? bo mnie interesuje tylko sedan

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2008 08:56:10 
Użytkownik

ooo...tego Pana ja świetnie znam !! Trzymaj sie od tego ogłoszenia z daleka. Kilka miesięcy sam szukałem a6 c5. Znalazłem podobną perełkę tylko z 2002 lekko przetarte drzwi kierowcy i pasażera. Pełna opcja tak samo jak ten. a Cena o ile pamietam podobnie 37 tys zł. Zadzwoniłem jakoś wieczorem i podobnie jak u Ciebie Pan był bardzo nie miły. Dowiedziałem się też że na samochód jest juz klient i mam zadzwonić w niedziele rano czy sie zjawił. W miedzy czasie szukałem dalej samochodu na serwisie mobile.de. Jakież było moje zaskoczenie kiedy w znalazłem dokładnie ten sam samochód, te same zdjęcia , ten sam opis(tyle że po niemiecku) ale....cena była w zł o 10tys zł wyższa !!!! Co więcej przebieg na serwisie niemieckim też był inny. Zadzwoniłem na numer podany pod ofertą. Okazało się że ten samochód tak naprawde stoi nadal w Dortmundzie a nie w PL. Firma handlowa która wystawiła go sprzedarzy pochodzi z Polski (co za niespodzianka). Powiedziałem temu Panu że jego samochód stoi również w polskim ogłoszeniu z inną ceną i innym przebiegiem. Pan był rzekomo bardzo zaskoczony( niezbyt wiarygodnie) i powiedział że zgłosi sprawe na policje. Aaa...dodał jeszcze że samochód rzeczywiście jest juz sprzedany ale do BUŁGARII !!. Jak dla mnie zbyt dużo zbiegów okoliczności;) W niedziele rano zgodnie z umową zadzwoniłem do tego Pana i powiedziałem że co nieco wiecej wiem juz o tym samochodzie z innych źrodeł. Facet w połowie rozmowy odłożył słuchawke <lol2>. Próbowałem sie z nim jeszcze raz skontaktować ale sie nie udało. Myśle że wiem jak działa ten proceder ale nie bede nikogo oskarżał skoro nie mam na to dowód. Radze jednak ostrożnie podejść do tego ogłoszenia

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2008 10:12:33 
Użytkownik

Rid87 spadłeś mi z nieba od razu odpuszczam ten samochód dzięki bardzo.

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2008 10:15:25 
Użytkownik

Konik interesuje mnie tylko sedan najchętniej 1.9 130 KM 6 biegów koniecznie w skórach do 14000 euro roczniki 2002-2003

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2008 11:44:29 
Użytkownik

konik ja np uważam że dobre samochody w dobrych pieniądzach kupil gustaw 200 w temacie obok też o a6 "np ja za swojego awxa zaplacilem 11300 ojro +2000 zl za transport" to jest dobra cena 2003 1.9 tdi np lonyy też kupił chyba w podobnych pieniądzach fajną furke a6 po lifcie...

ja wiem że niekiedy nie ma sie już tych kilku tysięcy żeby dołożyć ale to już jest nowsza generacja tego samochodu a cena wiele nie odbiega....Sam każdy musi sobie odpowiedzieć czy mu warta po wcześniejszych oględzinach analizie rynku co za to można kupić....

dla mnie tylko wyjazd do niemiec jest dobrym sposobem na kupno samochodu bo po 1. wiesz co kupujesz jak płacisz 11 tys euro to wiesz za co jak w tym przypadku możesz mieć np nowszy samochód po lifcie
2. kurs euro jest teraz bardzo przyjazny na zakupy samochodu
3.musi ktoś naprawde zarabiać krocie żeby powiedzieć nie nie mam czasu na wycieczke do niemiec nie opłaca mi sie to ...
4. trzeba pamiętać ze c5 nie jest już nie wiadomo jakim wypasem wiadomy my polacy po wczesniejszych samochodach podniecamy sie ale w de nie ma już podniety i taką benzynke mozna w miare przyzwoitą kupić od 6500 e to jest raptem 23 niech cie wyjdzie np 27 tys zł masz 2.8 benzyne koni (193)wystarczającą ilość i smiejsze sie ze wszystkich któży kupili np za takie 37 tys 1.9 tdi...

fajny kalkulatorek http://www.autokalkulator.pl/
ps. sorki dla tych którzy są tu wymienieni ale mówie dobrze o ich furkach wiec chyba nie bedą mieć tego za złe

ja np pojechałbym sobie po tego dziadka
http://autoscout24.de/Details.aspx?id=bcqhfechnjzu

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2008 12:01:33 
Użytkownik

wiesz nie mowie ze nie warto tam jechac aby czego w lepszej cenie poszukac, ale czesto jest tak ze jestes tam np 3 dni i nie ma nic cikawego albo cos jest dobre i kupujesz i zostajesz do nast dnia po zakupie i wtedy nagle zauwazasz ze ktos chce sprzedac jeszcze taniej i w takim samym stanie, dlatego sadze ze najlepiej miec kogos znajomego mieszkajacacego tam aby mogl sie tez rozgladac bo jak jest cos dobrego tam(w pl takze) to dlugo nie stoi...

kasy mam do 37tys zl i szukam diesel 19 bo duzo jezdze...
srednio rocznie ok 30tys km wiec nie wiem czy oplaca sie benzynke?
jakbym jezdzil do 10tys km to kupilbym 2.8 gdyz wuja ma taki silniczek ale w b4 kombi automat i jest zadowolony(przywieziony z de osobiscie)

a przeliczajac 34500zl na euro to ok 9500 euro z przywozka do pl to duzo?

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2008 19:53:53 
Użytkownik

wszytko zależy od stanu technicznego , rocznika itd wyposażenia....Szczerze jeśli miałoby to być np 1997-8 to moim zdaniem drogo może mam nature handlarza ale jeśli przepłacić to żebyś wiedział za co... ( widze że nie bardzo jesteś za wyjazdem ja po swoja a6 napewno pojade ) bo jak zapłace 9 tys euro to bede miał auto z gwarancja czy dekra np
http://autoscout24.de/Details.aspx?id=vci1yghylwcw
albo
http://autoscout24.de/Details.aspx?id=b ... za&asrc=fa
jak chcesz oszczedzać dobra sekwencja nie oszczedzać na osprzęcie i bedziesz bardzo zadowolony i cie jeszcze taniej wyjdzie....ja na napewno kupie 2.4 albo 2.8 (bo wg mnie to sie nie opłaca pchać w diesla na siłę bo moda jest) a taka benzynka jak ja chce kosztuje 7500 a w polsce jakby ci za taki stan zaspiewali to byś spadł ze stołka ...

dla mnie najwiekszą sztuką jest rozgraniczenie mody która niewątpliwie sprzyja teraz tdi i faktycznych kosztów , oraz ryzyka i kosztów nawet przy zakupie.... czasami ludzie nie odjeżdzą rożnicy którą zapłacili za diesla... ale oszczędzają po byku... i nawet nie mowie o 2.5 tdi gdzie jak coś sie sypnie to jesteśmy 10 tys w plecy... nie mówie bo 1.9 tdi jest nie zły a wrecz tanim w utrzymaniu samochodzikiem i napewno wygodniejszy od passka ale wydaje mi sie że za takim samochodem musi isć też odpowiednia ilość koni wtedy to jest LIMUZYNA hehe Czy FURA jak bierzesz te wszystkie nudne samochody na 10 metrach o 5

jak masz w pl pokaż jakieś konkretne egzemplarze to pokaż pooglądamy pomyślimy ....pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2008 20:28:24 
Użytkownik

nie bede zakladal drugi raz takirego samego postu tylko spojrz jakos troszke ponizej tego napisalem a tytul

a6 1.9

i tam jest to o co dzwonilem i bede dzwonil pod koniec tyg...
i wtedy wypoeidz sie w tamtym temacie zeby do tego tematu innego auta nie wproawadzac a kontynuowac tamten temat

masz tutaj link

http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=73611

Strefa czasowa: UTC + 1