.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lut.2025 00:40:43

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: A8 - diesel
PostNapisane: 17.lut.2008 02:13:23 
Użytkownik

Witam

Najpierw chciałbym podziękować wszystkim, którzy mi pomogli w zakupie A6 Allroad. Generalnie auto jest fajne, ale jednak A8 to jest to czym chce się turlać.

W allroadzie mam 2,7 benzyna - sympatyczny motor, ale (uwierzcie bądź nie) znacznie bardziej lubię diesle - mocny dół i elastyczność (drugie auto w domu to 530 z bawarii i powiem szczerze, że pomimo gorszego przyspieszenia wolę kulturę pracy diesla) - może to głupie, ale już tak mam.

W związku z tym, że Allroad idzie do sprzedaży rozglądam się poważnie za A8 - w dieslu.

Rok produkcji 2003-2004 - budżet (oferty z allegro się mieszczą :-) )

Pytanie więc który silnik: 3,0 czy 4,0?

Drugie pytanie - czy oba te silniki można chipować??? Jesli tak to co można uzyskać i gdzie powinienem wykonać chipowanie - jeśli ktoś się boi zarzutów o reklamę to prosze przesłać namiar na warsztat chipujący na PW.

Trzecie pytanie a właściwie prośba - czy gdzieś można znaleźć parametry techniczne tych silników - bo na audi są tylko nowe - może nie umiem szukać na googlu, ale znajduję tylko nowe.

Dziękuję

Grzegorz

Tytuł:
PostNapisane: 17.lut.2008 04:33:11 
Użytkownik

Im wiekszy silnik tym wiksza frajda zwlaszcza gdy chodzi o Diesla z kosmicznym momentem obrotowy,.

Jednak znajac powszechnosc falszowania przebiegow nie decydowalbym sie na nic wiekszego niz silnik trzy litrowy.

Strefa czasowa: UTC + 1