Jako że jestem użytkownikiem allroada to mogę powiedzieć conieco na ten temat (oczywiście obiektywnie)
Jeżeli kupować to według mnie max z przebiegiem 150kkm i z pewnego żródła (większe przebiegi to tylko po dogłębnym sprawdzeniu i najlepiej od kogoś kto rzeczywiście o niego dbał)
Rocznik min 2002. Najlepiej coś z silnikiem Bxx Ale AKE też będzie dobrym wyborem.
Po kupnie trzeba się liczyć z rutynową wymianą hydrauliki w celu zapewnienia sobie bezproblemowej jazdy przez długi czas
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=74579
Samochód ma rewelacyjne zawieszenie
Samochód świetnie radzi sobie na trudnych nawierzchniach
Samochód potrafi pokazać pazurka w terenie (jeżdziłem nim po stoku na magurze małastowskiej - jeżeli ktoś tam był to wie że to nie jest jakaś ośla łączka)
Samochód dość drogi w serwisie ale jak kogoś stać na zakup to pewnie też stać na utrzymanie
komfort jazdy olbbrzymi - zawieszenie regulowane istny bajer (potrafi się zmienić z kanapy w naprawdę twarde i sztywne w rzie potrzeby)
Samochód rzeczywiście ciężki ale nie daje po sobie poznać (naprawdę dynamiczna jazda i wyprzedzanie kolumny aut nie jest problemem)
Należy o niego dbać jak o każdy inny to będzie pracował bez problemów b. długo
Ja polecam. Gdybym miał brać znowu auto tej klasy to z pewnością byłby to allroad. Tylko zastanowiłbym się nad dołożeniem do nowszego (z mniejszym przebiegiem)
Nie kupiłbym imprezy czy legacy - w porównaniu do COOO to taczki z kapciem zamiast opony. Naprawdę - miałem przyjemność nimi jeździć i audi to całkiem inna bajka. Wkońcu auto to kosztowało w dobrej wersji 3-4 lata temu 300tyś zł. Coś musiało tyle kosztować
Pozdr.