Witam serdecznie,
dzięki szanownym klubowiczom już wiele wiem na temat silników 2,5 TDI ich niedomaganiach itp sprawach związanych z układem przeniesienia napędu (multi-tip tronic).
właśnie trafia się niezwykła gratka - okazja jakich mało
Proszę zatem o podpowiedzi na co powinienem zwrócić szczególną uwagę i jakie środki ostrożności podjąć podczas zawierania umowy sprowadzenia auta do Polski
http://otomoto.pl/audi-a6-3-0-tdi-quattro-C4792369.html
Jestem juz po wstepnych roymowach ze sprzedajcym.
Okazuje się, że auto jest do sprowadzenia z Hiszpanii - aktualnie jest własnością banku i odebrane właścicielowi, który nie wywiązywał się ze swoich powinności względem banku - przynajmniej tak tłumaczy to sprzedawca (importer) w Polsce.
Poradźcie proszę - być może macie w tym względzie jakieś osobiste doświadczenia - czy godzić się na zaliczkę, ale pod warunkiem spisania umowy notarialnej?
Czy w ogóle istnieje taka możliwość zabezpieczenia?
Czy zdecydowanie odmówić zaliczki do czasu sprowadzenia auta?
Poza tymi sprawami na co zwrócić uwagę przy zakupie auta z silnikiem 3,0TDI - trochę czytałem na forum, ale nie do końca wiem jak się sprawuje ten silnik - widziałem tylko same pochwalne posty a nic o usterkowości tego typu silników - czyżby jedynym mankamentem było spalanie w granicach min. 10l/100 km?
Poradźcie proszę bo już nie mogę wytrzymać bez Auta - jestem totalnie uzależniony - muszę już coś kupić (żona głowę suszy i w ogóle jestem uziemiony)
To auto nie w pełni spełnia moje wysokie oczekiwania, ale ze względu na rok i cenę pewnie przymknę oko.
Mam jednak obawy co do zakupu auta danego modelu z początkowego okresu jego wprowadzenia - wiadomo wiele niedoróbek wychodzi w trakcie użytkowania takiego auta przez właściciela - późniejsze wersje są bardziej bezpieczne.
Najważniejsze pytanie co zrobić, aby nie dać się zrobić w bambuko?
pozdrawiam serdecznie