.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lut.2025 03:00:23

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: proszę o ocenę: A4/B5 avant 99 lifting
PostNapisane: 23.kwi.2008 23:07:14 
Użytkownik

Witam,
oglądałem dzisiaj takiego audika:
http://demo.ovh.pl/pl/cb83b6df72b193ef85f024071eb98c9c/

Miał robione lewe drzwi (obie pary) - nieoryginalne śruby w zawiasach, ale zawiasy i spawy wyglądały na oryginalne: miały nawet datę i jakieś numery: 1999/03) Lewa strona nie jest spolerowana do końca przez co widać lekką różnicę odcieni.
Klamki, tylna listwa (ta z zamkiem) aluminiowa nad rejestracją bardzo skorodowane, zamek w klapie - zapieczony.
Kanty drzwi - skorodowane (widać na zdjęciach).
Maska, prawy błotnik i zderzak - jak na zdjęciach.
Silnik - chodził bardzo równo, cicho, dobre przyspieszenie, aczkolwiek przy >4,5 tys obrotów dymił na czarno (poniżej tych obrotów - nic). Lekki wyciek oleju spod korka - uszczelka do wymiany. Reszta raczej sucha - na tyle ile sprawdzałem.
Dywaniki idealne (co widać na zdj.), kierownica - w sam raz moim zdaniem jak na przebieg 200tys. (207tys na liczniku).
Podobno oryginalny tłumik.
Pali na dotyk.
Z tego co nie działa: podgrzewanie foteli podobno ma zepsuty pstryczek. Reszta świeci, i działa jak najbardziej wporzo.

Amory, wahacze, przepływomierz, klocki po wymianie (nie oszczędzano na markach.. porządne), 2 kpl kół (zimowe i letnie, markowe opony dunlop i michelin). Klima po przeglądzie, czyszczeniu itp.. Olej świeżo po wymianie.
Sprowadzony z holandii w 2002, jako uszkodzony, zrobiony, sprzedany, 5 lat kolejny właściciel, i rok ostatni właściciel w PL.

Opcja jest full wypas - Xenony, halogeny, audisymphony z subwooferem.

Nie wiem czy jechać z nim do mechanika w celu dokładnego przeglądu.
Jak oceniacie? Jak byście wycenili? Za ile warto go wziąć i czy w ogóle? Pomóżcie plizz.

Dzięki i pozdro!

Tytuł:
PostNapisane: 24.kwi.2008 08:06:06 
Użytkownik

Walony z przodu. Oglądałem go. Lampy inne, błotnik jak siekierą ociosany, turbo do regeneracji, na wentylatorach jeszczze opis z giełdy korektorem 1,8 benzyna - ogólnie trup!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 24.kwi.2008 08:51:52 
Użytkownik

Dzięki bardzo. To zmienia postać rzeczy :)
A co sądzicie o tym:

[EDIT: nie ten link:)]
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4978195

Ktoś go widział?

Widzę że fotel kierowcy ma rozpruty..

Tytuł:
PostNapisane: 24.kwi.2008 10:47:05 
Użytkownik

http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... highlight=

Zobacz ten temat i zastosuj się do cena jakie trzeba zapłacić za dane roczniki z danym wyposażeniem. Auta odstające od reguły to miny - taka prawda.

Tytuł:
PostNapisane: 24.kwi.2008 11:00:35 
Użytkownik

Dzięki, wiem, czytałem, uwierzyłem po tym '99 ;-)
Dlatego moje następne pytanie odnosiło się do modelu '98 - w cenie ok.24tys zarejestrowany, z książką itp.

Pozdrawiam.

[edit]
Dobra. Widziałem, cieknąca grzechotka - amory trzeszczą, klocki latają. Koleś nie za bardzo o niego dbał, pod silnikiem mokro od oleju, tylny lewy bok lekko puknięty był.. reszty moje informatyczne oko nie zauważyło.

Strefa czasowa: UTC + 1