Jako iz jest to moj pierwszy temat na forum Witam wszystkich!!!
Od jakiegos czasu przegladalem forum i postanowilem sie odezwac. W chwili obecnej jezdze Mondeo ST220 z 2001 roku. Samochod kupilem 2 lata temu z przebiegiem 45.000 mil i od razu zalozylem do niego gaz brc sequent.
W chwili obecnej mam 130.000 mil zrobione i powoli zbliza sie czas na zmiane. Wybralem sobie A6 bo po prostu mi sie spodobal. Najprawdopodobniej chcialbym cos kupic w okolicach wrzesnia.
Zaczelem sie rozgladac za modelami 2005-2006 z silnikami 3L TDI
Ciekaw jestem waszych sugestii na temat tego silnika. To co jest wazne dla mnie to musi byc bez automatu - po prostu nie lubie tego wynalazku. Samochod musi byc 4 drzwiowy i najchetniej w stylizacji S Line. Zastanawia mnie jak oceniacie ten samochod. ciekawi mnie REALNE spalanie w miescie jak i na trasie.
Oto co wybralem. Niestety sa to automaty ale przegladam co kilka dni oferty rozgladajac sie za manualami
LINK1
LINK2
Bralem jeszcze pod uwage RS6 z silnikiem 5.2L Ten samochod bylby idealny jednakze jest kilka ALE co do tego modelu. Musialbym go zagazowac z kilku powodow: podatek drogowy, koszty paliwa, nie musilabym wnosic oplaty ekologicznej za jade po centrum (8 Funtow dziennie !!! ). Teraz za mondziaka nie musze nic placic. Za Diesla tez niestety bedzie trzeba placic. Kolejny aspekt to zeby miec duzy zbiornik i jednoczesnie bagaznik to juz musial by byc Kombi.
Bede wdzieczny za wszelkie opinie i sugestie.