.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.lut.2025 00:34:45

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Diagnoza przy kupnie interfejsem diagnostycznym
PostNapisane: 12.kwi.2009 12:06:52 
Użytkownik

Jak już pisałem przymierzam siię do kupna A6.

Trochę poczytałem na forum i wnioskuję, że przed kupnem wypada podpiąć auto pod komputer.

Na Allegro znalazłem taki interfejs:
http://allegro.pl/item598359838_interfe ... ss_fv.html

Co to warte? Cena ok 140 zł jest niezła. Czy na bazie wskazań tego interfejsu można zakupić audi? Czy lepiej pojechać do ASO i tam zlecić podpięcie.

Z doświadczenia wiem, że nie można w 100% liczyć na ASO. - Peugeot chce za podpięcie 500 zł Mercedes robi to po łebkach i kasuje 200 zł.

Tytuł: Re: Diagnoza przy kupnie interfejsem diagnostycznym
PostNapisane: 12.kwi.2009 16:22:34 
Użytkownik

Auto: AEL
miksell napisał(a):
Czy na bazie wskazań tego interfejsu można zakupić audi? Czy lepiej pojechać do ASO i tam zlecić podpięcie.

Witam,

pewnie że na jego podstawie można wywnioskować wiele, pytanie tylko czy prawidłowo zinterpretujesz to, co on Ci wyśwetli, a to juz inna sprawa i nie kupisz tego na allegro ;)

TU masz tańsze rozwiazanie, działające prawidłowo, z doświadczenia powiem tylko, że róznie bywa z fejsami na USB (jednak nie kazdy laptop ma RS232),

samo podpięcie to nie wszystko, trzeba przyjzeć się autu, spr. lakier, jest tego sporo wiec najlepiej zrobić to na spokojnie, ponad to ewentualny sprzedający może się nie zgodzić na podpiecie czegokolwiek do auta, wiec cały plan zakupu bierze w łeb i pozostaje ASO,

pozdr

Strefa czasowa: UTC + 1