ekonom88 napisał(a):
Witam
W związku z tym że jestem na etapie poszukiwania auta chciałem się poradzić odnośnie aut wyposażonych w quattro. Chodzi mi konkretnie o oznaczenia jakie posiadały. Z tego co zauważyłem to są na grillu,klapie bagażnika oraz w środku na konsoli po stronie pasażera. Czy jest możliwe żeby wewnątrz na kokpicie po stronie pasażera nie było tego znaczka ? Rozumiem że na zewnątrz to można zdemontować ale ciekawi mnie fakt czy brak tego wewnętrznego może oznaczać powypadkową przeszłość ? Czy autko po wyjeździe z fabryki zawsze miało znaczek wewnątrz ?
Pozdrawiam
Znaczki zewnętrzne to widzimisie właściciela - mogą być ale nie muszą.
Wewnętrzne:
80 - musi mieć znaczek quattro po stronie pasażera (wyjątek to chyba competition jest wtedy taki znaczek)
100 C4/A6 - j/w
A8 D2/D3 - j/w
A4 - j/w
V8 - brak znaczka quattro w środku nie licząc dywaników
100, 200 C3 - brak znaczka quattro w środku. W 200 szyba z napisem quattro.
Coupe - chyba znaczek coupe jest zamiast quattro
W w/w jak jest inaczej - tzn jak nie ma żadnego znaczka na listwie pasażera to coś było kombinowane, albo nie ma quattro (to możesz zweryfikowac pod autem). W fabryce jak bierzesz wersje bez oznaczeń to masz i tak znaczek w środku. Przynajmniej ja tak miałem w a4 zamawianej w takiej specyfikacji.
W A3 i TT nie mam pojęcia jak jest ze znaczkami bo mnie te modele nigdy nie interesowały