Witam
Moja Audiolka to szara be czwóreczka z silnikiem 1Z. Jestem po pierwszych (prostych) modach, jak wymiana radia czy mieszka. W oczekiwaniu jest instalacja alarmu i sterownika do pilota do c.zamka, jednak to poczeka, bo nie mam obecnie funduszy
. Nie poczeka natomiast jedno tajemnicze rezanko, które pokazane zostanie niebawem
Historia Audiolki
Audiana była na wykorzystaniu sąsiada mojej babci, starszego, spokojnego pana. Jeździła głównie po niemieckich autobahnach, czego skutkiem jest dobry stan zawieszenia. Jakiekolwiek usterki były naprawiane natychmiastowo, przez co auto jest w bardzo dobrym stanie technicznym. Tuż po kupnie wymieniony został główny komputer sterujący (na koszt poprzedniego właściciela), no i autko sobie śmiga teraz w mojej rodzinie
.
Wyposażenie:
-Obrotomierz
-Klimatyzacja
-El. lusterka
-El. szyberdach
-Radio Audi Alpha
od 10.07.2008 Alpine CDA-9884
-Wspomaganie kierownicy
-Oryginalne alufelgi
Plany (kolejność dowolna) :
-Ringi na zegary
-Car-Audio
-Rezanie tylnych lamp + blenda, ewentualnie (a raczej chętniej) lampy od 90
-Polerka rurek i felg
-Soczewice + xenon 6000K
-Zderzaki od S2 + spryski reflektorów
-Gleba
-Klimatronic
-Ori elektryczne szyby
-Chip
-Dolot ze stożkiem + przelotowy układ wylotowy
Chyba wszystko
Foty Audiolki
:arrow: tak wyglądała po kupnie:
:arrow: tak wygląda wnętrze i radyjko:
:arrow: Rybka w trakcie czyszczenia.
:arrow: Mój (1)Zetor
:arrow: Wymiana mieszka:
stary:
nowy:
:arrow: A tak Audiola wygląda w nocy:
Na założenie czekają głośniki i sterownik pilota do centralnego zamka... Jest jeszcze jedno tajemnicze rezanko... Wszystko w swoim czasie
------------- update 2 Listopada 2008
Jako że od mojej dziewczyny dostałem miły prezencik - podświetlaną gałkę, to postanowiłem ją zamontować. Opis rezania zamieścił już Solskier na
www.audi80.pl, i w gruncie rzeczy dzięki temu udało mi się podołać wyzwaniu
. To było to tajemnicze rezanko
Sorry za marne zdjęcia, ale robione telefonem. Wieczorkiem wrzucę jak to świeci po ciemku, już zrobione aparatem.
PS - kable poprowadziłem inaczej niż Solskier, po leewj stronie tunelu, wychodżą przy brzegu zapalniczki (nie widać ich) i wchodzą do pokręteł przez tą dziurkę, którą wchodzą mocowania popielniczki z zapalniczką. Jeśli ktoś będzie chętny to też mogę wrzucić foto.
Rezanie przeprowadzone wespół z Tatą <piwo>
A więc oceniajcie, oddaję Wam głos