Przedstawiam wam...moją niunię
Dzień 5 grudnia 2008 roku, kilka godzin po sprzedaży Coupejki stałem się posiadaczem dość unikalnego modelu 80, czyli Competition <ok> . Auto jest praktycznie serią, dobrze utrzymane, widać że było dbane. Zostałem 3-cim właścicielem w jego żywocie, 2-im w kraju. Nowa niunia jest z marca 1994 roku, kolorek jak widać to czarny Vulkan, a co do silnika to nie ma sensu pisać bo to oczywiste co pod machą bije i co ją odpycha
Wyposażenie :
- quattro
- ABS
- el. lusterka podgrzewane
- el. szyberdach
- el. przednie szyby
- ori 6-cio ramienne alufelgi Competition (komplet 5 sztuk)
- el. regulacja świateł mijania
- roleta tylnej szyby (dołożona)
- antena radia w tylnej szybie
- instalacja LPG
- zabezpieczenia
Planowane mody :
- podświetlanie na nogi x4
- malowanie zacisków
- polerka końcówek wydechu
- zmiana głośników z podszybia i z tylnych drzwi na coś porządnego
- tylna popielniczka podświtlana
- jakieś ładnie alupapcie 17"
- ramka grill'a w czerni
- zrobić coś ze stalufelgami
- ori soczewki
Zrezane :
- kiera Coupe/Cabrio zamiast ori kiery z airbagiem
- ringi na zegary
- tylne lampy na styl "color edition"
Car Audio :
- jednostka sterująca Pionner
- przód => seria
- tylne drzwi => seria
- bagażnik => piecyk- JBL GT2060 240W RMS, max 400W || subwoofer- JBL GT5-12 450W RMS, max 1100W
5.12.2008 - Dzień zakupu
Fotki robione już po ciemku i na szybciora.
Od razu założyłem moją kiere wspaniałą <cieszy>
6.12.2008 - Niunia umyta i gotowa na porządną prezentację.
Założyłem od razu również znaczek quattro w grill który zostal ściągnięty przez poprzedniego właściciela "dla niepoznaki"
9,12,2008 - Sesja w świetle dziennym :
Teraz chyba wszystko widać ? Sorka za brud, ale taka pogoda.
10.12.2008 - Piecyk i subwoofer na pokładzie :
Było trochę walki z tym, ale ostatecznie działa i bucha ładnie
12.12.2008 - Założone ringi na zegary i powrót znaczka "quattro" na tylą klape :
To jest to, będą jeszcze ringi na dodatkowe zegary, tylko dowiem się jak się je rozbiera.
21.12.2008 - Maly klubowy akcent :
24.12.2008 - Mała świąteczna sesyjka, moja niunia w roli Świętego Quattrołaja. W tle widać ślady po zapinaniu boków
Jest jeszcze filmik jak zapinam boki na parkingu lokalnego InterMarche, ale jest zbyt biednej jakości...
1.1.2009 - Pierwsze rezanko w 2009 roku, wreszcie założone ringi na zegary dodatkowe, teraz jest komplet
13.01.2009 - Dziś pożegnałem się z xenonem, uznałem że do czasu jak nie mam soczewek nie będzie xenonu. Na jego miejsce Philips Premium +30% i zwykłe żarówki postojowe w miejsce niebiesko-białych ledów. Zrezałem również tylne lampy na styl color edition, do compi jakoś nie pasują ori klosze...teraz wygląda o wiele lepiej
17.01.2009 - Jest śnieg, jest zabawa
Mały filmik który udało mi się zmontować, mam nadzieje że się spodoba
Oczekuję waszych komentarzy, spostrzeżeń i innych form wyrażania swoich emocji o moich poczynaniach (tak, skopiowałem cały post z mojego tematu na forum PKA80)