TymoOon napisał(a):
davidos88 napisał(a):
pawlo5 napisał(a):
Nie ma co sie smucic
Czas na quattro
quattro może i tak, ale jakoś nie mogę przeboleć, że taki zwolennik benzynki i dźwięku R5 teraz będzie szukał diesla.
A tak poza tym natchnęło mnie to do rozmyślania na jeden temat. Prawie za kazdym razem gdy widziałem posty Tymka na temat LPG to było to w samych negatywach i w ogóle że gaz jest zły i nigdy nie zatruję samochodu LPG. A czym to niby się różni od zamiany samochodu benzynowego na słabszego diesla i kręcenie silnika na maksa żeby był szybki, a jednocześnie mało palił... Przecież to też jest dążenie do szybkiej i ekonomicznej jazdy (jak w przypadku LPG) tyle, że diesel na dodatek będzie kopcił i nie będzie takiego fajnego dźwięku wydawał...
Dla mnie Diesel to to samo co benzyna a Gaz do benzyny to jak Opał do Diesla !
nie obrażając zwolenników LPG.Do dobrej instalacji nie mam nic przeciwko.Miałem C3 2.3 i ją sprzedałem bo nie chciałem miec w niej gazu!
Tak a Propo dzisiaj kupiłem Ciemno zielonego Avanta z 1995roku z oznaczeniem Silnika AEL i 6 biegową skrzynia
Porównanie LPG i opału wydaję mi się bynajmniej śmieszne. Najbardziej mnie własnie dziwi, że taki zwolennik benzynki nagle na diesla się przesiada i zero gadania
Chociaż rozumiem, bo z jednej strony 2.3 w benzynie trochę musiało pochłaniać funduszy jeżeli chodzi o spalanie. Chociaż jeżeli będziesz chciał podkręcić diesla (który zacznie zapewne palić trochę więcej) to przy cenie polskiej ropki też nie będzie tanio
A ropka ze wschodu jest dla diesla jak... , pamiętaj o tym