Witam wszystkich,
Ponieważ mam trochę fantów do znalezienia do swojej smoczycy, a szukanie części niepokojąco się wydłuża, postanowiłem nieco odświeżyć wątek. Od jesieni 2008 smoczyca vel sokół milenium vel ptaszarnia (jak świszczą paski) aka audi150 jeździ i ma się dobrze. Nadal udaje mi się wychwytywać poważne usterki i jak dotąd (za mojej kadencji) laweta jej nie woziła
Zawsze samodzielnie, o własnych siłach dojeżdża do celu, choć warsztat odwiedza regularnie, jak to staruszka.
Z ciekawszych napraw/modyfikacji od ostatniego wpisu miały miejsce:
- wymiana pompy paliwowej,
- wymiana układu wspomagania z C4, przegubów na wale napędowym i torsena w krakowskim QUATTRO SERVICE,
- wymiana wszystkich sprężyn zawieszenia na nowe -30mm/-30mm + odboje i inne bzdety,
- wymiana tulei na wahaczach tylnych,
- wymiana wszystkich amortyzatorów na nowe BILSTEIN B4,
- wstawienie dystansów: przód 25mm, tył 17mm
- wymiana logo 'OOOO' na grilu z czarnego na chromowany,
- radyjko SONY z regulowaną barwą, ściemniaczem i bluetooth co by w trasie swobodnie prowadzić pogaduchy przez telefon,
- wymiana głośników w desce i tylnych drzwiach na koaksjalne CARPOWER z maskownicami - quattrofonia
- popielate dekielki do felg z logo audi.
W najbliższym czasie planuję:
- wymienić stłuczony kierunkowskaz w zderzaku od strony kierowcy... Drugi raz już nie udało mi się zrobić uniku przed sarną. Nie wiem jakim cudem nie rozwaliłem bardziej auta. Jedynie lekko wbity zderzak i zbity kierunek. Zachęcam do większej ostrożności po ominięciu znaku A-18b. Może ktoś dysponuje takowym kierunkowskazem? Wiem że kierunki z golfa II pasują, ale to nie to
Chętnie przygarnę szeroki zderzak z halogenami i spryskami, jeśli ktoś nie chce się pozbywać samego 'światełka',
- wymienić wszystkie 4 tuleje na sankach - leżą i czekają już,
- zregenerować skrzynię biegów. Tu jeszcze nie było grzebane...
- wymienić felgi na 16" BBS RG, a najlepiej na zbliżone REMOTEC lub inne 8x16, które mają ET = 25 i wywalić wszystkie dystanse. Może jest ktoś chętny na moje 17-calowe Aluetty 8 J , ET 35 z 2-letnimi oponami wielosezonowymi?
Rozważam też ewentualnie założenie 15" Ronal Aero 7,5J ET35 z dystansami które już mam.
- wstawić czarną uszczelkę nad przedni zderzak. Moja prawa listwa chrom ma urwane ucho pod zaczep tej uszczelki. Dysponuje ktoś takim srebrnym 'hokejem' od str. pasażera ze spinkami?
Poniżej załączam linki do w miarę świeżych zdjęć gablotki:
https://picasaweb.google.com/108146228034330457582/6290062924078318625To tyle pokrótce