Bilu, Buba, wiecie, że nie ma rzeczy nie do sprzedania, wszystko jest kwestią ceny, hehehehe.
@Koru
Tor przy kupnie chłopaki mieli, szutrowy, całkiem fajny i do testów takiego auta idealny.
Chcesz ten kawałek złomu, który był pod maską, to jeszcze może się gdzieś go znajdzie. Widzę, że się o niego martwisz, a lepszy dla niego żywot będzie po przetopieniu.
@zserty
Silnik ma nieco zmodyfikowaną przepustnicę z klapą od KV bez klina (aczkolwiek jeszcze trzeba trochę zrobić rozwiertu i polerki), do tego duża przepływka z V6, z kolankiem silikonowym zamiast gumy i wywaloną puszką oryginalną z filtrem, nowe mocniejsze wtryski boscha, lekko zmodyfikowany soft (któraś z próbek) i wydech przelot z jednym końcowym tłumikiem MG.
Pozatem to jest ten teoretycznie słabszy 7A (167KM), z nowym kompem diagnozowalnym, ale już kolektor wydechowy zmieniony został na barana. Zresztą już pierwszy wykres (z samym kolektorem i wydechem) potwierdził, że słabszy to on na pewno nie jest.
Ostatni setup ma może ze 3-4 dni, jest całkiem przyjemnie. Będzie głowica, to będzie strojenie i ostateczny wynik.
@emcior
Kurde trza było zrobić fotki wydechu, a teraz muszę gdzieś na podnośnik jechać specjalnie. Fakt, że jest co oglądać.
@zioolko
Blacharka oczywiście robiona we Wrocławiu, takie rzeczy trzeba mieć pod ręką, bo tam wiele, wiele godzin spędziłem z chłopakami w warsztacie żeby pewne rzeczy dopasowywać, obmyśleć, poustalać, samemu zakasać rękawy i porobić co nieco. Do tego co rusz dowozić jakieś części, a niespodzianek było więcej niż podejrzewaliśmy... Zdalnie przez telefon niczego się nie osiągnie, nikt za właściciela nie będzie nad tym panował.
Kupę uchwycików, śrubek, kołków, gniazdek, spinek trzeba było zamówić z ASO (większość ściągali z Niemiec z magazynu i to takie końcówki już, że chciałem np. czegoś 16szt., a przychodziły 2...).
Zresztą jest takie zdjęcie w galerii pokazujące te bzdeciki, a takich pakietów było sporo...
@myszon
Nie ma szans na niższy zawias, ten jest idealnym kompromisem, tak musi zostać. A jeszcze mam pewne koncepcje i tak to spasi.
Aaa no i macałem to byłe Twoje, moje b2 ostatnio w QS'ie. Bydzie fajne.
Czip jest moją produkcją własną, pomiarów mocy jeszcze nie ma, wszystko jest w fazie testów i projektu.
Ile to wszystko trwało ? Hmmm, pierwsze B2q (to szare wyżej
) kupiłem jakieś 3,5 roku temu i tak powoli się pojawiały jakieś fanty, to auto posiadam od 2,5 roku. Najpierw służyło wyłącznie do zabaw, a można przyjąć, że realizacja tego co widać to jakiś rok. Na wiosnę wyjechało z silnikiem, a w czerwcu na drugi dzień po powrocie ze zlotu wolsztyńskiego trafiło na budę.
Kosztów nie komentuję.
P.S. Dzięki wszystkim za komentarze.