Marek, oczywiście bardzo chętnie.
Materiał na podsufitkę, który użyłem to welur zgrzany odpowiednio z gąbką. Zakupiłem na allegro (dokładnie ten sam typ):
http://allegro.pl/sam04-tkanina-samocho ... 52083.htmlDo tego dokupiłem klej tapicerski (od tego samego użytkownika): Bonaterm A+ na pędzel. Wziąłem 0,5 litra, ale okazało się za mało, więc proponuję zamowić więcej. W moim przypadku, gdy zabrakło mi kleju, pojechałem do Leroy Merlin i kupiłem klej tapicerski w sprayu i powiem Ci, że rewelacja! Po nałożeniu odczekujesz minutę i przyklejasz materiał. Klej nie śmierdzi (w przeciwieństwie do kleju Bonaterm), idealnie wiąże i jest bardzo łatwy w nakładaniu, a co najlepsze jest tani: puszka kosztowała ok. 25 zł (nazwy nie pamiętam, ale puszka miała kolor biało niebieski).
Co do demontażu podsufitki:
Najlepiej robić to w dwie osoby. Najpierw odkręć wszystkie uchwyty (rączki) łącznie ze srubami ukrytymi pod wieszaczkami na ubrania (śruby schowane pod gumowymi łbamii). Następnie odkręć sloneczka, obudowę sterowania szyberdachu i wewnętrzną śrubę.
Zdemontuj osłony przednich slupkow - schodzą dość łatwo, wystarczy delikatnie podważyć, bo są montowane na zatrzaski. Pózniej zdejmij osłony slupkow bocznych - dość łatwo to zrobic po czesciowym demontażu uszczelek otworów drzwiowych. Dalej zdemontuj osłony tylnych slupkow (chodzi o te szerokie przy samej tylne szybie). Następnie zabierz sie za demontaz tapicerki i podzespołów szyberdachu - szczegółowy opis jak to zrobic znajdziesz tutaj:
http://www.audi80.pl/b3-all-jak-wyjac-s ... t17510.htmJezeli to zrobisz to praktycznie masz uwolnioną płytę podsufitki. Musisz teraz ją delikatnie okleic od blachy dachu - pomoże Ci w tym coś długiego z dosyć płaskim zakończeniem, tak aby skutecznie oddzielac warstwę starego kleju.
Najtrudniej jest odchylic osłony tylnych slupkow (te chudsze, czarne). Są bardzo delikatne i musisz uważać. Podsufitke wyjelismy przez przednie drzwi kladąc przy tym przednie fotele.
Mam nadzieje, ze to zgrubsza wszystko. Jak będziesz miał szczegółowe pytania, to śmiało pisz tutaj, bądź za pośrednictwem prywatnych wiadomości. Powodzenia!:)