Prezentuję moją ukochaną audiczkę jaką jest Audi 100 C4 Avant.
Podstawowe dane:
Rok produkcji - 1992
Engine - 2.0 Benzyna + LPG (lpg jest bo jest ale na szczęście niezbyt często używany - tylko na dłuższych trasach)
Wyposażenie - System bezpieczeństwa Procon-Ten, klimatyzacja, elektryczne szyby, siedem zegarów, radioodtwarzacz "pajoniera"
Foto główne:
Miniaturki:
Moją C4-ką jeżdżę już trzy lata. Co zostało zmienione od momentu zakupu:
- zaciski do hamulca ręcznego wraz z linkami
- przewody hamulcowe (jeden pękł w czasie jazdy więc niemalże od razu dotoczyłem się do serwisu i wymieniłem oba)
- alufelgi (auto w chwili zakupu stało na stalówkach)
- dokupiony komplet zimówek na stalówkach + śliczniutkie audikowe "łoryginalne" kołpaki
- rozrząd (standardowa obowiązkowa wymiana paska, napinaczy, nie ma o czym wspominać tak jak o wymianie przewodów i świec
)
- nowy tylny zderzak (poprzedni był pęknięty w dwóch miejscach)
Planowane zmiany:
-
z tych pilnych to w piątek 10-go lutego naprawa/wymiana odmy, która jest albo zasyfiona albo zamarznięta i przez to wywaliło mi wczoraj olej przez bagnet
- estetyczne drobiazgi czyli wymiana podsufitki bo poprzedni właściciel nieumiejętnie prał starą i zaczyna się ona w kilku miejscach odklejać;
- nabicie klimatyzacji bo już nie działa tak dobrze jak na początku gdy autko zakupiłem;
- usunięcie okrągłego śladu po mocowaniu anteny CB poprzedniego właściciela. Sam jeżdżę bez CB i troszkę mi to "kółeczko" na dachu przeszkadza.
- akumulator "podkanapowy" (doznałem lekkego szoku jak pierwszy raz zobaczylem że aku a Avancie jest pod tylną kanapą!!) do wymiany bo stary już chodzi u mnie trzy lata a nie wiadomo ile działał wcześniej. Czasem w mroźne wieczory potrafi już odmówić posłuszeństwa i muszę go reanimować prostownikiem.
Po wprowadzeniu zmian - oczywiście update w postaci nowych fotek.
Komentarze mile widziane, zarówno te negatywne-konstruktywne jak i pozytywy