zwykły $ napisał(a):
Fajna cupeta. Zastanawia mnie jednak ten certyfikat na przebieg bo nigdy o czymś taki nie syszałem . Możesz przybliżyć ?
http://www.autopas.nl/Certyfikat to Nationale Auto Pas. Nie znam szczegółów wydawania takiego zaświadczenia.
Będę chciał wyrobić takie zaświadczenie na swoje nazwisko więc w przyszłości dam więcej informacji.
tomeksopot napisał(a):
Listwy to norma w tych autach przerabialem to już kilka razy...
Naprawdę bardzo ładna cupeta jedyny minus to jak dla mnie brak klimy... Wrzuć jakieś ładne ori koło i będzie pięknie.
Listwy jakby ktoś posiadał ideały to chętnie porozmawiam o ewentualnym przeniesieniu praw własności

Klima.. hmm.. fajnie by było. Z drugiej strony można ją założyć. Tylko czy jest sens? klima to obciążenie dla silnika, większe spalanie a jak wiadomo ten silnik oszczędnym nie jest.
Poza tym ten silnik nie posiada nawet zaworu EGR ( co nie będę ukrywał bardzo mnie cieszy) więc czy jest sens klimy?
2rafal7 napisał(a):
Ja bym tu widział Avusy 18" i będzie petarda

Alusy były już więc chwilowo zostają, nie są w najlepszym stanie więc na pewno będzie podmianka. Na co jeszcze nie wiem.

Póki co do wymiany polecą wszystkie elementy zawieszenia, tuleje ławy, poduszki silnika, skrzyni, tylnego mostu, podpora wału.
Docelowo również regeneracja tylnego mostu z powodu luzów (międzyzębnych?)
Czy jest możliwość, że luzy są spowodowane przez rozklekotane łożyska w moście?
Jeszcze nie rozbierałem więc nie wiem co zobaczę w środku.
Jest mały problem. Gdy auto się nagrzeje od słońca nie działają szyby oraz szyber dach. Po wypięciu i wpięciu bezpiecznika lub gdy auto się trochę schłodzi wszystko wraca do normy.
Ktoś ma pomysł czego to może być przyczyna?