.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 03.kwi.2025 12:19:38

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 19.sie.2003 10:44:46 
Użytkownik

Witaj
Szkoda że sie nie przywitałes w dziale newbie (mozesz to szybko nadrobic i nikt nie zauwazy ;) i nie będą sie wydzierac)

AD1. Amorki chyba lepiej olejowe - będą bardziej miękkie
AD2. Albo wymiana uszczelki albo mozna spróbowac coś zdziałać siliconem
Ad3 co do wspomagania to nie mam pojęcia

Pozdrawiam i życze miłego pobytu na forum
;)

Tytuł:
PostNapisane: 19.sie.2003 10:46:10 
Moderator

Zauważy zauważy

Zaraz ktoś Ci napewno odpowie na ten temat. A narazie przedstaw się szybko zanim koledzy pojadą po Tobie za brak kultury.
Mamy tu taki zwyczaj... Każdy nowy forumowicz mówi ładnie cześć wszystkim i opisuje nam swoją furkę... Więc do dzieła.
Kliknij tu żeby się przedstawić

:arrow: 1. Zajrzyj tu albo tu albo tu

:arrow: 2. Napisz dokładniej co przecieka i jak w którym miejscu i w jaki sposób

:arrow: 3. Może powinieneś zmienić olej we wspomaganiu albo kończy Ci się pompa, albo skończyły Ci się końcówki drążków i zardzewiały od wilgoci. Miałem tak zardzewiała jedna tak że aż skrzypiała podczas skręcania.

Tytuł:
PostNapisane: 19.sie.2003 12:08:23 
Klubowicz

Gazowe są bezpieczniesze i droższe, ale mniej komfortowe.
Może wystarczy dokładniej dopasować drzwi we wnęce.
We wspomaganiu sprawdź jak tam olej, czy pasek na pompie się nie ślizga i czy nie ma gdzieś zagniecionego węża lub rurki. :roll: :D20

Tytuł:
PostNapisane: 20.sie.2003 12:43:09 
Użytkownik

Co do amorków to z własnego doświadczenia - co prawda w b-3 - na gazowych zrobiłem kilkadziesiąt tysięcy i fakt - jest bardzo stabilnie i bezpiecznie ale niestety zero komfortu - sztywno, twardo, że aż na naszych drogach szkoda autka. Ostatnio zmieniłem na olejaki i jest fajnie. Miękko i nie wiem dlaczego ale mam wrażenie, że ciszej. W każdym bądź razie nigdy na pewno nie dam się już skusić na gazówki.
A jeśli chodzi o przeciek to rzeczywiście opisz to dokładniej ale przy tej konstrukcji to raczej dziwne. Może po prostu zapchały się dziurki odprowadzające wodę z wnętrza drzwi i przelewa się jakimś otworem trochę wyżej. Odetkaj i będzie spoko.
Wspomogi nie mam to się nie wypowiadam...

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1