.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 04.kwi.2025 05:20:29

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 22.lut.2004 09:15:02 
Moderator

Auto: C4,B6 quattro, A2
poszukaj u innych gazownikow , najlepiej takich ktorzy juz montowali gaz do takiego silnika ...

A4Q '03 1.9 - 15-
A2 '01 1.4 - 24-

Tytuł:
PostNapisane: 22.lut.2004 21:52:00 
Użytkownik

hehehe zapomnij o burakach co twierdzą że się nie da... i jedź bezpośrednio do fachmanów co mają o tym pojęcie i doświadczenie w montażu przy silnikach z turbinką...

wiem co mówię bo też zakładałem do mojej a200 Turbo quattro gaz i także się z takimi opiniami spotkałem... jakoś po 2 dniach już śmigałem z instalacją a kosztowała mnie niewiele więcej niż ta do najprostrzego poloneza z gaźnikiem... :P :diabel:
...jak chcesz więcej szczegułów z montażu oraz dokładne ceny lub masz inne pytanka to śmiało pisz na Priv`a, GG lub Maila z miłą chęcią podzielę się moimi doświadczenia z tej imprezy... :peace:
...aha jak już będziesz montować to upomnij się o zabezpieczenie antywybuchowe pomiędzy intercoolerem a kolektorem - w niektórych zakładach zapominają o tym - a koszt niewielki .... no i najważniejsze że przy byle pierwszym wystrzale nie musisz kupować nowych gum i IC ... no ale wybór należy do ciebie...
pozdrawiam... :)

Tytuł:
PostNapisane: 24.lut.2004 10:57:00 
Użytkownik

Auto: przeważnie starsze Audi
kristof200 napisał(a):
aha jak już będziesz montować to upomnij się o zabezpieczenie antywybuchowe pomiędzy intercoolerem a kolektorem

Mozesz kristof powiedziec cos wiecej na temat tego zabezpieczenia? Jak to wyglada, gdzie jest wpiete, moze masz fotki? Chyba do siebie cos takiego zamontuje. Dopiero co naprawilem po ostatnim wystrzale intercooler (boczki aluminiowe) i zamowilem rurke ic-kolektor.

P.S. Gdzie masz mieszacz wpiety? U mnie siedzi na wylocie z IC (okragly), bo podobno jest problem ze znalezieniem takiego ktory by pasowal na kolektor (nietypowy ksztalt).

Tytuł:
PostNapisane: 24.lut.2004 20:49:42 
Użytkownik

no to współczuję parę zeta musiałeś popłynąć...

więc tak zabezpieczenie mam zrobione bezpośrednio pomiędzy IC a kolektorem ssącym i jest na mieszaczu (który jest faktycznie okrągły tyle że taki troszkę większy niż inne) z przodu ma dołączony taki pierścień z klapką i kanalikami odprowadzającymi zapalony gaz dookoła i na to wszystko mam założoną taką gumową opaskę która uszczelnia dolot - a pod wpływem wystrzału (czyli powiększenia ciśnienia w układzie) powoduje zamknięcie komory przed IC (aby go nie rozwaliło) - i automatycznie powoduje otwarcie tych kanalików wylotowych... przy większym przestrzale ta guma zsuwa się prawie całkowicie powodując szybsze i płynniejsze odprowadzenie zapalonego gazu...

pamiętam jak montowałem gaz to gościu też na początku chciał mi wstawić taki zwykły bez zabezpieczenia (był o połowę mniejszy od tego) - ale powiedziałem że musi być z zabezpieczeniem i jest - i nawet specjalnie dużo nie musiałem dopłacić - jakieś groszowe sprawy...

sorry ale niestety nie mam dostępu do cyfrówki dlatego nie mam jak tego pokazać...

pozdrówka... :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 26.lut.2004 17:15:46 
Użytkownik

Auto: przeważnie starsze Audi
Dzieki kristoff :peace: Poszukam w sklepach takiego mieszacza.
P.S. Wczoraj czytalem ksiazke o LPG (tej z ftp) i wychodzi na to ze do silniczka na mechanicznym wtrysku da sie zamontowac SGI. Trzeba troszke przerobek, m.in. czujnik TPS (polozenia przepustnicy) i powinno dzialac...

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1